Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázat a 2017/2018. tanévre
2017. május 17. szerda, 14:29

 

 

Az oktatásért felelős miniszter köztársasági ösztöndíjat – JOGSZABÁLYMÓDOSÍTÁSBAN MEGHATÁROZOTT NÉVVÁLTOZÁST KÖVETŐEN NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJAT adományoz a felsőoktatási intézmények kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatói részére.
 

Az ösztöndíj adományozásának rendjét és feltételeit a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (Nftv.) 114/D. és 114/G § valamint a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III.26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) tartalmazza.


A pályázat beadási határideje: 2017. július 3.


A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Páyázat részletes útmutatója megtekinthető ITT.

 

 

 
Felhívás tanítók számára angol nyelvi műveltségterületi kiegészítő képzésre
2017. május 11. csütörtök, 15:02

 

 

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara 4 féléves, angol műveltségterületi levelező kiegészítő képzést hirdet tanító diplomával rendelkezőknek, amire félévente négy szombaton egész napos konzultációval kerül sor.

 

Bővebben...
 
Szlovák kollégák látogatása a Rózsahegyi Katolikus Egyetemről
2017. május 09. kedd, 13:55

 

  2017. április 29-én a CEEPUS program keretén belül négy szlovák kolléga érkezett karunkra a Rózsahegyi Katolikus Egyetemről, hogy órákat adjanak szlovák nemzetiségi szakos hallgatóink részére.
Bővebben...
 
„Alázatosság, készenlét, szolgálat…” - Legkiválóbb Óvodapedagógus Jelölt Díj 2017
2017. május 02. kedd, 10:45

 

  Bíró Gyula a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda igazgatója, főiskolai mestertanár Ferenc pápa gondolataival köszöntötte a megjelenteket, azokat a főiskolai hallgatókat, akik szakvezetőik ajánlása nyomán a kimagasló elméleti és gyakorlati tudás „ígéreteiként” mérettethették meg magukat a GFF Gyakorló Intézményének hagyományos szakmai alkalmán.
Bővebben...
 
Alkalmassági vizsga
2017. április 28. péntek, 11:08

 

  2017. április 28-án a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara az alapképzésre - óvodapedagógus, tanító, csecsemő- és kisgyermeknevelő szakra - felvételizőknek alkalmassági vizsgát szervezett. Dr. Lipcsei Imre a Kar dékánja köszöntötte a pályázókat és a pedagógus életpálya modell bemutatásával bíztatta a sikeres alkalmassági vizsga teljesítésére.  Kovács Katalin a Tanulmányi Osztály vezetője ismertette az alkalmassági területeit, helyszíneit és a vizsga szabályait.
Bővebben...
 
Tavaszi Hangverseny
2017. április 28. péntek, 07:40

 

 

Hagyományos esemény a Kommunikációs tanszék ének-zenei szakcsoportja életében, hogy a tavaszi félév utolsó napjaiban bemutatják a hallgatók, hogy az énekkar, kamarakórus és a tehetséges hallgatók milyen új művekkel bővítették repertoárjukat.

Hivatásukra készülve meg kell tanulniuk a leendő pedagógusoknak, hogyan juttassák az őket hallgatókat – legyenek ők gyerekek vagy felnőttek -, zenei élményhez. Ezzel az élménnyel válhatnak tanítványaik zeneszeretőkké.

Bővebben...
 
Tehetség konferencia a szarvasi Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2017. április 27. csütörtök, 10:40

 

  2017. április 26-án zsúfolásig megtelt a főiskolánk nagyelőadója a 31 településről érkező volt hallgatóinkkal, vendégeinkkel, Szarvas város köznevelési intézményeinek vezetőivel ahová azokat a végzett szakirányú szakvizsgázott pedagógus kollégákat vártuk, akik a főiskolánkon szerezték meg a tehetségfejlesztő szakirányú, szakvizsgás oklevelüket. A konferencia célja egyrészt az volt, hogy megtudjuk a kollégáktól, hol tartanak az intézményükben a tehetségek gondozásában, másrészt segítsük tovább az ez irányú munkájukat.
Bővebben...
 
A Magyar Rektori Konferencia Pedagógusképzési Bizottságának elnökségébe választották a Gál Ferenc Főiskola képviselőjét
2017. április 21. péntek, 12:10

 

  A Magyar Rektori Konferencia Pedagógusképzési Bizottsága 2017. április 7-én tartotta értekezletét, melyen tisztújításra is sor került. A Bizottságban a magyarországi egyetemek, főiskolák tanárképző karait, tanárképző intézeteit, az óvó- tanítóképzéssel foglakozó karait, felsőoktatási intézményenként szavazati joggal egy fő képviselheti. Dr. Kozma Gábor rektor úr a Pedagógiai Kar dékánját, Dr. Lipcsei Imre főiskolai tanárt jelölte a Főiskola képviseletére.
Bővebben...
 
Nemzetiségi Konferencia a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2017. április 16. vasárnap, 11:00

 

  Hatodik alkalommal rendezte meg a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara nemzetiségi konferenciáját, mely a „Nyelv és értékőrzés a nemzetiségi oktatásban” címmel várta a résztvevőket.
Bővebben...
 
Óvodapedagógusok IV. országos kórusfesztiválja
2017. április 10. hétfő, 11:00

 

  A Pedagógiai Kar három éve alakult, évente újabb tagokkal bővülő kamarakórusa meghívást kapott a 2017-ben immár negyedik alkalommal megrendezett eseményre. Örömmel tettünk eleget az Óvodapedagógusok Országos Tehetségsegítő Tanácsa és a Püspökladányi Egyesített Óvodai Intézmény nevelőtestülete meghívásának.
Bővebben...
 


11. oldal / 27

Képgaléria

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2008/2009-es tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Erasmus

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.