Díszdiplomák átadása a Pedagógiai Karon
2015. október 13. kedd, 08:18

 

  Szép tradíció a felsőoktatásban, hogy a hosszú évtizedekkel ezelőtt diplomát szerző pedagógusok díszoklevelet kapnak az Alma Matertől.  Ezt a hagyományt folytatva a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán 2015. szeptember 26-án arany, gyémánt, vas és rubint diplomákat adtak át az 50, 60, 65 és 70 éve végzettek számára.
Bővebben...
 
Gyermek a családban, gyermek az intézményes nevelésben - Szakmai tanácskozás a Pedagógiai karon
2015. október 05. hétfő, 08:35

 

 

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara, a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társasága, a Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje és a Szarvasi Pedagógusképzésért Alapítvány tisztelettel meghívja Önt és a Kollégáit a
 

Gyermek a családban, gyermek az intézményes nevelésben


című szakmai tanácskozására.

Bővebben...
 
Lelkes Tábor Szarvason
2015. július 08. szerda, 10:29

 

 

2015. június 23-26. között első alkalommal került megrendezésre Szarvason a Holt-Körös partján a Gál Ferenc Főiskola és a Szent Klára Plébánia Lelkes Tábora.

A családias hangulatban zajló táborban a Szarvasi Főiskolai Lelkes Klub tagjai és a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészséget képviselő két vendég vett részt. A tábort Dr. Fest Sarolta dékánhelyettes asszony nyitotta meg útravaló gondolataival.

Bővebben...
 
Kiváló előadók, gazdag programok a XLII. Óvodapedagógiai Nyári Egyetemen
2015. július 02. csütörtök, 07:55

 

  Ritka gazdag három szakmai napot zárt a XLII. Óvodapedagógusok Nyári Egyeteme, ahol hetedik éve foglalkoznak az óvodapedagógusok a kora gyermekkori tehetségígéretek elméletével és gyakorlatával A mostani egyetem témája is ezen belül: „Az óvoda és a család együttgondolkodása a gyermekek legjobb adottságairól és érdeklődéséről” szólt.
Bővebben...
 
Diplomaátadó ünnepség
2015. június 23. kedd, 16:02

 

  2015. nyári vizsgaidőszakban a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán 120 fő alapképzésben, és 113 fő szakirányú továbbképzésben részt vevő hallgató tett sikeres záróvizsgát. A diplomaátadó ünnepségen 2015. június 20-án az érintett hallgatók Dr. Kozma Gábortól a Főiskola rektorától és Dr. Lipcsei Imrétől a Pedagógiai Kar dékánjától oklevelet, nyelvvizsga hiányában igazolást vehettek át.
Bővebben...
 
Szarvason végzett díszdiplomás köszöntése Budapesten
2015. június 04. csütörtök, 07:42

 

  A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán minden évben díszdiplomát adnak át azon pedagógusoknak, akik diplomájukat 50,60,65,70 éve szerezték meg és ezt kérik a Kar vezetésétől. Az ünnepséget Szarvason az Alma Materben rendezik, azonban sor kerülhet más színhelyen is az átadásra. Így történt ez Vagaszky Istvánné Olga nénivel is, aki 1945-ben vette át diplomáját a körös menti kisvárosban, de élete nagy részében a fővárosban dolgozott.
Bővebben...
 
„Neveljünk együtt a szülőkkel!” - Partner egyesület konferenciája
2015. június 01. hétfő, 13:33

 

  Főiskolánk 13 éve képezi az „Óvodai nevelés a művészek eszközeivel” alternatív programmal dolgozó óvodapedagógusokat a szakirányú, szakvizsgára felkészítő szakán. Az egyesületük ebben az évben kiemelten foglalkozik a család és az óvoda eredményesebb együttnevelésével. A XXI. tavaszi konferenciáján vendégül fogadták Soltész Miklóst, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős államtitkárát.
Bővebben...
 
Alkalmassági vizsga
2015. május 29. péntek, 12:08

 

  2015. május 28-án a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara az alapképzésre - óvodapedagógus, tanító, csecsemő- és kisgyermeknevelő szakra - felvételizőknek alkalmassági vizsgát szervezett. A pályázók ének - zenei, beszéd, és testi egészségi alkalmassági vizsgán vettek részt. A nemzetiségi (német/roma/román/szlovák) szakirányokra jelentkezők nyelvi elbeszélgetésen bizonyíthatták a nyelvi felkészültségüket.
Bővebben...
 
Tavaszköszöntő, tanévbúcsúztató zenei események a Pedagógiai Karon
2015. május 27. szerda, 12:00

 

 

A Kommunikációs Tanszék zenei szakmai csoportjának szervezésében és közreműködésével az oktatási év utolsó heteiben izgalmas és emlékezetes zenei eseményeknek lehettünk részesei.

A szolnoki BARTÓK BÉLA KAMARAKÓRUS egyházzenei műsorában gyönyörködhettek hallgatóink és az érdeklődő szarvasi polgárok a Szent Klára templomban. A hangverseny a Cantate Domino (Énekeljetek az úrnak!) címet kapta, Hassler azonos című műve alapján.

Bővebben...
 
Gurka Dezső főiskolai tanárt tagjai közé választotta az MTA Tudomány- és Technikatörténeti Osztályközi Állandó Bizottsága
2015. május 21. csütörtök, 07:19

 

 

Gurka Dezső kollégánkat, a Gál Ferenc Főiskola szarvasi Pedagógiai Karának oktatóját 2015 második félévétől kezdődő megbízással tagjai közé választotta az MTA Tudomány- és Technikatörténeti Osztályközi Állandó Bizottsága.
 

http://mta.hu/ii_osztaly_cikkei/tudomany-es-technikatorteneti-osztalykozi-allando-bizottsag-112661

Bővebben...
 


17. oldal / 21

Adventi programok

Képgaléria

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.