Ha tavasz, akkor óvodapedagógiai konferencia Kárpátalján
2016. március 22. kedd, 11:25

 

  2016. március 11-12-én rendezték meg a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség és a Kárpátaljai Pedagógus-továbbképző Intézet szervezésében "Az óvodai nevelés jelene és távlatai" című nemzetközi tudományos-gyakorlati konferenciát. Mint az elmúlt évtizedben minden évben, most is meghívták a rendezvényre a GFF Pedagógiai Kar dékánját, Dr. Lipcsei Imrét, aki egy órás előadást tartott a kárpátaljai magyar óvodapedagógusoknak.
Bővebben...
 
Országos Tanítási Verseny a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2016. március 20. vasárnap, 13:00

 

  „Tanuld és tanítsd a jobbat!” címmel országos tanítási versenyt szervezett a Gál Ferenc Főiskola szarvasi campusa: a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara, a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskolájával együttműködésben. Az immár második alkalommal megrendezett tanítási verseny méltó örököse kíván lenni a korábbi Országos Apáczai Tanítási Versenynek. Matematika, környezetismeret, testnevelés tantárgyakból hirdeti meg a tanítóképzést folytató felsőoktatási intézmények hallgatóinak a szakmai rendezvényt.
Bővebben...
 
Tesz-Vesz Tavasz - Önkénteskedés a Gyakorlóban
2016. március 17. csütörtök, 11:22

 

 

2016.március 10-én délután a Pedagógiai Kar hallgatóinak egy önkéntes csoportja (Horváth Bence Bernát HÖK elnök, Sás Norbert, Miron Bianka és Varga Viktória) Jancsó Brigitta lelkészségi munkatárs vezetésével ismét bekapcsolódtak az egyházmegyei teszveszelésbe.

Eredeti céljuk a tavalyi munkálatokhoz hasonlóan a Gyakorlóintézmény óvodai és iskolai udvarának rendbe tétele lett volna, de a sáros, esős idő miatt egy másik, de ugyanúgy hasznos feladatot kaptak. Az iskola és az óvoda udvarán található kő-és műanyag ülő alkalmatosságokat és az óvodai asztalkákat, székeket tisztították meg, valamint az új műfüves futballpályát is makulátlanra gereblyézték a másnapi iskolai ünnepségre.

Bővebben...
 
A Pedagógiai Kar hölgy munkatársainak köszöntése a Nemzeközi Nőnapon
2016. március 16. szerda, 14:26

 

  Március 8-án, a Nemzetközi Nőnapon karunk férfi tagjai rövid ünnepség keretében köszöntötték a hölgyeket. Szarka Péter mondott ünnepi köszöntőt, melyben ezt a tavaszünnepet túlélő ünnepnek nevezte: mindenki ismeri a nőnap XIX. századi mozgalmi indíttatását, ám azok is, akik az eredet gondolatkörétől távol állnak, a köszöntésnek mégis szükségét érzik.
Bővebben...
 
Március 15-i ünnepi megemlékezés
2016. március 11. péntek, 08:51

 

 

Sokéves hagyomány, hogy a Pedagógiai Kar hallgatói megemlékeznek az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról a főépület lépcsőin állva.

Ebben az évben a megemlékezés egy 4. évfolyamos tanító szakos hallgató, Urbancsek Nikola által összeállított ünnepi műsor alapján készült, amit a 2. évfolyamos óvodapedagógus szakos hallgatók adtak elő.
 

Bővebben...
 
Felhívás ERASMUS ösztöndíjra
2016. február 29. hétfő, 12:32

 

 

2016. április 30-ig lehet jelentkezni a 2016/17-os tanév 1. félévére szóló ERASMUS ösztöndíjra


Pályázati követelmények:

a pályázó nem volt még tanulmányi ERASMUS ösztöndíjjal külföldön
a pályázó magyar állampolgár, vagy állandó tartózkodási engedéllyel él hazánkban
a pályázat leadásának időpontjában legalább két lezárt félévvel rendelkezik
a megpályázott időszakban a pályázó aktív hallgatói jogviszonyban lesz a főiskolával
szakmailag felkészült arra, hogy külföldi egyetemen folytasson tanulmányokat
a pályázó igazolhatóan birtokában van a szükséges nyelvtudásnak (a partneregyetemen végzendő oktatás, kutatás nyelvén)
tanulmányi programtervezet
 

Bővebben...
 
„Éhezőknek ételt adni, szomjazóknak italt adni” - Önkénteskedés a Máltai Szeretetszolgálat szarvasi csoportjánál
2016. február 22. hétfő, 15:24

 

  2016.02.19-én reggel a Pedagógiai Kar hallgatóiból szerveződött 6 tagú önkéntes csoport indult a Máltai Szeretetszolgálat szarvasi központjába, hogy megismerkedjen a szervezet munkájával és egyúttal besegítsen a „máltai munkásoknak”.
Az Irgalmasság Évének február hónapra meghirdetett témája: „éhezőknek ételt adni, szomjazóknak italt adni” jelmondat hozta az önkéntes szolgálatvállalás ötletét.
 
Bővebben...
 
TDK-n részt vevő hallgatók továbbképzése
2016. február 15. hétfő, 08:42

 

 

GÁL FERENC FŐISKOLA
PEDAGÓGIAI KAR

 

 

A TDK-n részt vevő hallgatók következő továbbképzése

 

 

Szeretettel várunk minden TDK kutató és a tudományos kutatás iránt érdeklődő hallgatót


2016. február 17-én és február 18-án 14.00 órától

 

Bővebben...
 
Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozója – KELET 2016 Szegeden
2016. február 11. csütörtök, 13:15

 

  2016. február 5-7. között felejthetetlen élményben lehetett részük azoknak, akik ellátogattak a szegedi KELET-re. A Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját idén a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség szervezte meg. Az eseményen mintegy háromszáz résztvevő gyűlt össze, köztük egyetemisták, főiskolások, lelkészségek vezetői, papok, szerzetesek.
Bővebben...
 
Regionális képzési és kutatási konzorcium Mezőtúron
2016. február 10. szerda, 09:45

 

 

A mezőtúri Városháza dísztermében február 10-én ünnepélyes körülmények között írták alá a Regionális Duális Képző és Technológiai Kutató-Fejlesztő Központ Konzorcium alapító okiratát.

A 40 alapító tagból 32 tag képviselői ezen alkalommal látták el kézjegyükkel a dokumentumot, a többiek aláírására külön kerül sor. Nem tudott jelen lenni, de külön üzeneteikben üdvözölték az aláírást az AXIAL Kft., a LINAMAR Zrt. és a RAFI Hungária Kft. vezetői.

Bővebben...
 


24. oldal / 31

Képgaléria

Erasmus felhívás

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2012/2013-as tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.