A második adventi gyertya meggyújtása a Pedagógiai Karon
2015. december 08. kedd, 17:23

 

  2015. december 8-án meggyújtottuk a Pedagógiai Kar adventi koszorúján a második gyertyát is. A rövid kis műsorban Jancsó Brigitta bevezető sorai után Markóth Nikoletta, elsőéves tanító szakos hallgatótól Izajás próféta könyvéből olvasott fel egy buzdító részletet: „Készítsetek utat a pusztában az Úrnak, egyengessétek Istenünk ösvényét a sivatagon át!” (Iz 40,3). Ezután Puskás András másodéves tanító szakos hallgató elevenítette meg a Négy adventi gyertya történetét számunkra.
Bővebben...
 
Tanítási Verseny 2016 - Felhívás
2015. december 07. hétfő, 13:07

 

  A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar „Tanuld és tanítsd a jobbat!” címmel Országos Tanítási Versenyt hirdet végzős tanítóképzős hallgatók számára 1–4. évfolyamon környezetismeret és testnevelés, matematika és ének-zene tantárgyakból.


A részletes felhívás megtekinthető ITT.

 

 

 
Kollégáink részvétele "A megelőzés szolgálatában" című tudományos rendezvényen
2015. december 07. hétfő, 10:57

 

  A Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság Békés Megyei Szervezete, az MTA SZAB Reprodukciós Egészség Munkacsoportjával és a Pándy Kálmán Megyei Kórházzal közösen immáron hetedik alkalommal rendezte meg Gyulán, 2015. november 27-én „A megelőzés szolgálatában” című tudományos rendezvényt.
Bővebben...
 
Kollégáink részvétele az I. Különleges Bánásmód Nemzetközi Konferencián
2015. december 07. hétfő, 10:39

 

  Az I. Különleges Bánásmód Nemzetközi Konferencia 2015. december 3-án került megrendezésre a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és felnőttképzési Karán, Hajdúböszörményben, ahol három kollégánk tartott előadást (Kós Nóra, Lestyán Erzsébet, Szabóné Balogh Ágota).
Bővebben...
 
Önismereti teaest Kós Nóra tanárnővel
2015. december 04. péntek, 10:07

 

  December másodikán a Lelkes Klub teaestjének vendége volt Kós Nóra pszichológus, főiskolai tanárnő. Tavaly párválasztás- és párkapcsolati témában tartott előadást a tanárnő hasonló keretek között, ezúttal pedig az önismeret került terítékre. Ez a téma ismét sok érdeklődő hallgatót vonzott. Az egyórás „terápia” során egy különleges módszerrel – az OH-kártyák segítségével- kerülhettünk közelebb önmagunkat érintő problémáinkhoz.
Bővebben...
 
Adventi zenés imaóra
2015. december 04. péntek, 10:03

 

  Adventi zenés imaórával köszönthették főiskolánkon a december hónapot a taizé-i énekes imamód iránt érdeklődők. 1-jén este a főépület egyik terme hangulatos, imádságra és elmélkedésre alkalmas helyszínné változott. A Lelkes Klub tagjai által szervezett alkalom nyitott volt a szarvasi érdeklődők számára is, akik közül sokan el is jöttek.
Bővebben...
 
Az első adventi gyertya meggyújtása
2015. december 01. kedd, 14:42

 

  December 1-jén a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán is meggyújtottuk adventi koszorúnkon az első gyertyát. Ebből az alkalomból a hallgatók, az oktatók és a Kar munkatársai együtt érkeztek az ünnepi esemény helyszínére. A gyertyagyújtás mellett egy rövid műsorral igyekeztek meghittebbé tenni az alkalmat a szervezők. Szent Pál apostol egyik leveléből Szabó Hajnalka óvodapedagógus hallgató tolmácsolásában hallhattunk a világosság tetteiről.
Bővebben...
 
Szalagtűző 2015
2015. december 01. kedd, 14:38

 

  2015. november 18-án az I. éves hallgatók szalagtűző rendezvényén vehettek részt a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar oktatói, dolgozói, a gyakorlóintézmény óvodapedagógusai és tanítói valamint a könyvtár dolgozói a hallgatókkal karöltve. A Főiskola Lelkes Klub tagjainak dicsőítését követően Dr. Lipcsei Imre dékán úr köszöntötte a megjelenteket, majd Könnyű Ákos II. éves hallgató előadásában verset hallhattak a jelenlévők.
Bővebben...
 
Sokan voltak a szarvasi Nyílt napon
2015. november 30. hétfő, 13:28

 

  A Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán 2015. november 27-én tartottak Nyílt napot.  A Nagyelőadó zsúfolásig megtelt, ami jelzi, hogy a régióban élő családok örömmel fogadták a Pedagógia Kar, Gál Ferenc Főiskolához történő csatlakozását. A szarvasi pedagógusképzés tradíciói mellett újra megjelennek a keresztény értékek, mely nemcsak az egyházi iskolák, óvodák, de az állami intézmények számára is megnyugtató jövőképet vetít elő.
Bővebben...
 
Magyar Tudomány Ünnepe a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2015. november 30. hétfő, 13:22

 

  Egy felsőoktatási intézmény kötelessége a szellemi értékek ápolása, tisztelgés a tudomány előtt. Ez a két cél motiválta a Szarvason működő Pedagógiai Kar munkatársait is, amikor 2015. november 25-én megtartották  „A Pedagógiai újszerű kihívásai” című nemzetközi konferenciájukat. A Kar hosszú évek óta tart fenn kapcsolatot határon túli magyar felsőoktatási intézményekkel, ezért a délelőtti programban három külhoni vezető előadására számítottak. Dr. Orosz Ildikó a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke betegsége miatt nem tudott eljönni, azonban Dr. Flóra Gábor, a Partiumi Keresztény Egyetem kancellárja és Josip Lepes az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar dékánja részt vett a Konferencián.
Bővebben...
 


30. oldal / 35

Képgaléria


 

TOVÁBBKÉPZÉSI AJÁNLAT

BÖLCSŐDÉK, ÓVODÁK,

ISKOLÁK RÉSZÉRE

ÚJ JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:


2019. AUGUSZTUS 15.

 


 

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2012/2013-as tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.