Gyökerek és szárnyak – A hitéleti és nemzetiségi nevelésben - Konferencia a GFF Pedagógiai Karán
2019. április 08. hétfő, 13:14

 

 

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara

tisztelettel meghívja Önt és kedves kollégáit

 

GYÖKEREK ÉS SZÁRNYAK –


A HITÉLETI ÉS NEMZETISÉGI NEVELÉSBEN

 

című nemzetiségi konferenciájára.

 

A rendezvényen szlovák, román és német nemzetiségi képzést folytató pedagógusok és nemzetiségi közéleti személyek vesznek részt.
 

 

A KONFERENCIA FŐVÉDNÖKE:


S.E.R. Dr. Kiss-Rigó László
szeged-csanádi püspök

 

  

Bővebben...
 
Nemzetiségi Óvodapedagógus Tanulmányi Ösztöndíj a Gál Ferenc Főiskola hallgatóinak
2019. április 04. csütörtök, 12:05

 

 

Szarvason, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán az idén több nemzetiségi szakirányos hallgató sikeresen pályázott a nemzetiségi óvodapedagógus tanulmányi ösztöndíjra – mind nappali, mind levelező tagozaton.

Örvendetes hír, hogy a következő tanévben nemcsak megmarad ez a pályázati lehetőség, hanem a pályázók köre még bővülni is fog: a tervek szerint a 2019/2020-as tanévben a nemzetiségi óvó szakirányos hallgatók mellett a tanító szakirányos hallgatók is hozzájuthatnak az akár havi 75.000 Ft-ot is elérő anyagi támogatáshoz, amely a nemzetiségi pedagógus hiányt hivatott enyhíteni.

Bővebben...
 
Nagyböjti gondolatok a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2019. április 03. szerda, 10:01

 

 

Nagyböjti gondolatok

 

a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán

 

Seidl Ambrus

 

szarvasi római katolikus plébánossal

Bővebben...
 
10. jubileumi mesemondó- és szavalóverseny Bécsben
2019. április 02. kedd, 12:01

 

  2019. március 30-án Bécsben rendezték meg a 10. jubileumi mesemondó- és szavalóversenyt az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében.
A versenyre több mint 250 mesemondó és szavaló érkezett, akik négy helyszínen, független zsűri előtt mérettettek meg. A versenyre érkeztek Felvidékről, Erdélyből, Vajdaságból, Ausztriából és Magyarországról (Budapestről, Egerből, Pécsről…).


 

Bővebben...
 
Röplabda bajnokság
2019. április 02. kedd, 11:57

 

  2019. március 27-én megrendezésre került Röplabda Bajnokságunk a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar tornatermében. A Kar hallgatói közül négy, 6 fős csapat indult a versenyen, akik megmérkőztek egymással.


 

Bővebben...
 
Lengyel-magyar kapcsolatok a második világháború időszakában - Konferencia a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2019. március 29. péntek, 10:33

 

  „Lengyel-magyar kapcsolatok a második világháború időszakában címmel rendeztek konferenciát csütörtökön Szarvason a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán. Az eseményen előadásokat hallgathattak meg a jelenlévők egyebek mellett a nemzetek közötti barátságról és kapcsolatuk alakulásáról.


 

Bővebben...
 
„Tanuld és tanítsd a jobbat!” - Országos Tanítási és Ének-zene Tevékenységi Verseny
2019. március 28. csütörtök, 07:47

 

  „Tanuld és tanítsd a jobbat!” címmel országos tanítási versenyt szervezett a Gál Ferenc Főiskola szarvasi campusa: a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a Gál Ferenc Főiskola Gyakorlóintézményével együttműködésben. Az immár negyedik alkalommal megrendezett tanítási verseny mellett a végzős óvodapedagógusok ének-zene tevékenységből vetélkedtek. A hagyományokhoz híven a tanító szakos hallgatók matematika, környezetismeret és testnevelés tantárgyakból versenyeztek.


 

Bővebben...
 
Országos Mesemondó Verseny
2019. március 25. hétfő, 12:47

 

 

2019. március 21-én immár tizenegyedik alkalommal került megrendezésre a felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók részére NÉPEK MESÉI címmel országos mesemondó verseny.


A rendezvényen a Gál Ferenc Főiskolát Kelemen Petra Karunk I. évf. óvodapedagógus szakos hallgatója képviselte, aki a versenyen 2. helyezést ért el.


 

Bővebben...
 
X. Jubileumi Népegészségügyi Konferencia Budapesten
2019. március 21. csütörtök, 09:00

 

 

2019. március 19-én meghívott előadók és vendégek töltötték meg a Magyar Tudományos Akadémia dísztermét.


„Az ember egészsége nem olyan tőke, amit fel lehet emészteni. Egészségről egyáltalán csak akkor beszélhetünk, ha minden pillanatban megteremtjük.” – hangzott el az előbbi gondolat a rendezvény megnyitóján.
 

Bővebben...
 
Gál Ferenc emlékkiállítás megnyitó a Pedagógiai Karon
2019. március 18. hétfő, 13:00

 

  A tavalyi évben emlékeztünk Gál Ferenc professzor úr, Intézményünk névadója halálának huszadik évfordulójára. Gál Ferenc életének és munkásságának a bemutatására emlékkiállítás készült, mely vándorkiállításként a Főiskola valamennyi Karára eljut. Szarvason, a Pedagógiai Karon e kiállítás megnyitójára 2019. március 18-án 11.00 órától került sor a Kari főépület első emeleti lépcsőfordulóban.
 
Bővebben...
 


4. oldal / 35

Képgaléria


 

TOVÁBBKÉPZÉSI AJÁNLAT

BÖLCSŐDÉK, ÓVODÁK,

ISKOLÁK RÉSZÉRE

ÚJ JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:


2019. JÚLIUS 31.

 


 

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2012/2013-as tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.