Felvételi tájékoztató a Tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnáziumban és a Főiskola Pedagógiai Karán
2016. december 19. hétfő, 12:15

 

 

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara 2016. december 15-én tartott felvételi tájékoztatót a Tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnáziumban a végzős, illetve a végzés előtt álló diákoknak. 2016. december 16-án a Pedagógiai Kar fogadta a Gyulai Szakképzési Centrum Székely Mihály Szakképző Intézmény pedagógiai irányultságú osztályát.

Kovács Katalin tanulmányi osztályvezető a Főiskolai és a Pedagógiai Kari szakokról, a központi felvételi eljárásról, a hitéleti képzések belső, intézményi jelentkezéséről és a szakok felvételi követelményeiről szólt.

Bővebben...
 
Megbeszélés a német nemzetiségi óvodapedagógus-képzést érintő problémákról
2016. december 14. szerda, 08:42

 

  2016. december 8-án a Parlamentben került sor arra a megbeszélésre, amelyet Ritter Imre német nemzetiségi parlamenti szószóló kezdeményezett a német nemzetiségi óvodapedagógus-képzést érintő problémákról, főként a kritikus német nemzetiségi óvodapedagógus-hiányról és ennek orvoslási lehetőségeiről. A megbeszélésen valamennyi ilyen képzést folytató óvóképző intézmény szakmailag képviseltette magát. Karunkról dr. Fest Sarolta és dr. Szilvássy Orsolya vett részt az egyeztetésen.
Bővebben...
 
Adventi Hangverseny
2016. december 12. hétfő, 12:08

 

 

Az adventi készülődés és gyertyagyújtás mellett szép hagyomány a Pedagógiai Karon az Adventi hangverseny megrendezése.


Ebben az évben valamennyi hallgatói csoport külön műsorral készült a hangversenyre. Jó volt tapasztalni, hogy az itt töltött évek nem múltak el nyomtalanul hallgatóink zenei fejlődésében.

Bővebben...
 
Kétnapos konferencia Kárpátalján
2016. december 05. hétfő, 10:34

 

  November 10-11-én „Az ukrajnai felnőttképzés (diploma utáni képzések) realitásai és perspektívái Ukrajna európai integrációjának tükrében” című konferencián vett részt Dr. Lipcsei Imre.  Az Ukrán Oktatási Minisztérium és a Kárpátaljai Pedagógus-továbbképző Intézet közös szervezésében megvalósuló rendezvényen az ukrán egyetemek hosszú felsorolásában jó volt olvasni az  Iнститут  iм. Гала Ференца (Copвoш, Угорщина) bejegyzést is.
Bővebben...
 
Szabadkán járt a Pedagógiai Kar dékánja
2016. december 02. péntek, 09:56

 

  Az Újvidéki Egyetem Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, tíz éves fennállásának  jubileumi ünnepségét 2016. november 25-én tartotta.  A szabadkai Városháza  impozáns dísztermében megtartott rendezvényen Dr. Lipcsei Imre a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar dékánja képviselte az Intézményt.  Dr. Lepes Josip dékán köszöntése után, Pásztor István a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke méltatta a magyar tannyelvű képzés fontosságát, mely a magyar nyelv, a kultúra és egyben a magyarság megtartásának zálogát jelenti a Vajdaságban.
Bővebben...
 
Gyulai Román Főkonzulátus vezetőjének látogatása a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2016. november 30. szerda, 11:16

 

  A Gyulai Román Főkonzulátus vezetője Florin Vasiloni főkonzul úr munkatársai kíséretében látogatást tett a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán, ahol Dr. Lipcsei Imre a Kar dékánja és Dr. Olteanu Florea a Nemzetiségi és Idegen Nyelvi Tanszék vezetője fogadta.  A közel 1 órás megbeszélésen a főkonzul úr tájékoztatást kapott a Karon folyó nemzetiségi képzés szerkezetéről, tananyagáról és a gyakorlati képzésről.
Bővebben...
 
Meggyulladt az első gyertya a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2016. november 28. hétfő, 09:53

 

  A levelezős hallgatók, — a képzés jellegéből adódóan — kevés időt töltenek a Karon, ezért a hallgatói rendezvényekből rendszerint kimaradnak.  A mostani hétvége azonban más volt. Dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora Szarvason a levelező tagozaton tartott órát. Rektor úr kihasználta a lehetőséget és az első szünetben egy kis ünnepséget szervezett, melynek keretében, a hallgatók gyűrűjében meggyújtotta az első gyertyát az Adventi koszorún.
Bővebben...
 
Német nyelven a magyar felsőoktatásban
2016. november 28. hétfő, 09:48

 

  A Német Szövetségi Köztársaság Budapesti Követségén 2016. november 23-án került sor arra az összejövetelre, amelyet a Követség a Hágeni Távegyetemmel (FernUniversität in Hagen), az Andrássy Egyetemmel és a Deutscher Akademischer Austauschdienst szervezetével együttműködve hirdetett meg a Magyarországon német nyelvű képzést folyatató felsőoktatási intézmények számára.
Bővebben...
 
Vendégoktatóként Szlovákiában
2016. november 28. hétfő, 09:43

 

  Az őszi félévben dr. Szilvássy Orsolya főiskolai docens a Rózsahegyi Katolikus Egyetemen (Katolícka Universita v Ružomberku) tartott órákat a Pedagógiai Kar Olasz Nyelv és Irodalom Intézetében Umberto Eco és Pier Paolo Pasolini elméleti műveiről. A szívélyes kollegiális légkörben a további együttműködés lehetősége is felvetődött. A vendégoktatást a CEEPUS program ösztöndíja tette lehetővé.

 

 

 

 
„Zarándokok nászúton”
2016. november 28. hétfő, 09:23

 

  2016.11.22-én Zarándokok nászúton címmel vetítéssel egybekötött élménybeszámolóra került sor a Pedagógiai Kar épületében. Szécsi-Tóth Zsófia és Szécsi Gábor Budapestről érkeztek a Lelkes Klub meghívására hozzánk. 6 hónap nászút – 4100 km gyaloglással. A fiatal pár Budapestről indulva eljutott a Szent Jakab zarándokúton át Santiago De Compostelába, majd még erejük lévén elgyalogoltak a portugáliai Fátimába is.
Bővebben...
 


4. oldal / 17

Képgaléria

 

TOVÁBBKÉPZÉSI AJÁNLAT

ÓVODÁK, ISKOLÁK

RÉSZÉRE


A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

MEGHOSSZABBÍTÁSRA KERÜLT!

A képzésekre történő jelentkezések határideje:

2017. július 30.

 

Videotár

Német ösztöndíj

Német szakirányos hallgatók figyelmébe ajánljuk az alábbi ösztöndíjlehetőséget, amellyel 2017. július 9-15-ig német nyelvű továbbképzésen vehetnek részt Bajorországban RÉSZLETEK

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.