OECD PISA-felmérés: Németország problémája az oktatásban - A migrációs háttérű tanulók gyenge iskolai teljesítménye
2018. március 27. kedd, 08:08

 

  Az OECD PISA-felmérésének külön kiadása, mely a napokban jelent meg és a 15 éves tanulók iskolai teljesítményét vizsgálta, arra a következtetésre jutott, hogy Németországban a bevándorlói háttérrel rendelkező gyerekeknek gyakrabban van az az érzésük, hogy nem tartoznak ahhoz az iskolához, ahol tanulnak. Kívülállónak érzik magukat. Lemaradásban vannak az olvasás, a természettudományos alapismeretek és a számolás terén, illetve nehezen boldogulnak a német nyelv elsajátításával is. Nincs jelentős különbség a kibocsátó országok tekintetében és abban sem, hogy első vagy második generációs bevándorlókról beszélünk.


 

Bővebben...
 
Kiss-Rigó László püspök Gyula város díszpolgára címet kapott nemzeti ünnepünkön
2018. március 22. csütörtök, 09:42

 

  Tizenkét önkormányzati kitüntetést adott át Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a március 15-i ünnepi képviselő-testületi ülés keretében. A Gyula város díszpolgára címet idén Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke vehette át.


 

Bővebben...
 
A VI. kortárs versmondó verseny kárpát-medencei döntője
2018. március 21. szerda, 13:17

 

 

2018. március 9-én, Békéscsabán az Ibsen Ház Jókai Szalonja és a Csabagyöngye Kulturális Központ adott helyet a hatodik alkalommal megrendezett Kortárs versmondó versenynek.


A verseny fővédnöke Seregi Zoltán, védnöke Szente Béla igazgató úr volt. Tizenhét település huszonnégy intézményének százötvenhat diákja jelentkezett a megmérettetésre.
 

Bővebben...
 
Nőnap a Pedagógiai Karon
2018. március 14. szerda, 17:20

 

  A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán a férfi kollégák fontos dátumnak tekintik március 8-át. A Nőnaphoz kapcsolódó, a múlt rendszerhez kötődő kellemetlen emlékeket háttérbe szorítva, a napjainkban itt-ott fellángoló gender-elméleten felülemelkedve, a nemi sztereotípiák fokozatos leépítésével szembefordulva, a Karon megünnepeljük a NŐKET!
 
Bővebben...
 
Március 15-i ünnepi megemlékezés
2018. március 14. szerda, 11:25

 

  A Pedagógiai Karon 2018. március 14-én a hagyományoknak megfelelően emlékeztünk 1848. március 15-ére a Főépület I. emeleti lépcsőfordulójában.
Bővebben...
 
Terefere Lonovics Lászlóval
2018. március 12. hétfő, 15:02

 

  Lonovics László festő-grafikusművésszel beszélgetett életről, művészetről és pedagógiáról a Terefere a Művész Kávéházban programsorozat keretében a Kállai-díjas Kadelka László március 9-én.
Bővebben...
 
Kari Erasmus-nap
2018. március 07. szerda, 08:07

 

 

Március 6-án dr. Szilvássy Orsolya hallgatói Erasmus-tájékoztatót tartott, amellyel elkezdődött az idei évi kari Erasmus-kampány.


A rendezvény keretében bemutatkozott Váradi Zsófia HÖK Erasmus-referens is, aki segíti majd a pályázni kívánó hallgatókat.

Bővebben...
 
Terefere a békéscsabai Művész Kávéházban Lonovics Lászlóval
2018. március 06. kedd, 09:30

 

 


TEREFERE


a békéscsabai Művész Kávéházban


Lonovics Lászlóval


2018. március 9-én 17.00 órától

 

Bővebben...
 
Nagyböjti gondolatok a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2018. március 05. hétfő, 09:30

 

 

Nagyböjti gondolatok

 

a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán

 

Seidl Ambrus

 

szarvasi római katolikus plébánossal

Bővebben...
 
Felhívás Kari Hallgatói Önkormányzat és Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat Választására
2018. február 20. kedd, 13:09

 

 

Minden Pedagógiai Karos aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatót várunk és hívunk a Kari Hallgatói Önkormányzat és Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat Választására!


Helye: GFF-PK "A" Oktatási Épület (Főépület) földszinti aula.

Ideje: 2018. február 21. (szerda) 08.45 - 15.00 h-ig

Választó: minden nappali, levelező és kollégista hallgató.

Bővebben...
 


4. oldal / 26

Képgaléria

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2008/2009-es tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.