„Az életemet arra teszem fel, hogy pedagógus legyek” - Legkiválóbb Óvodapedagógus Jelölt Díj 2015
2015. április 27. hétfő, 09:04

 

 

A GFF Pedagógiai Karának impozáns tanácskozójában vagyunk, a teremben egy izgalmas verseny előkészítésének utolsó fázisa zajlik. Elegáns végzős hallgatók éppen interjút adnak, majd tekintélyes zsűritagok érkeznek sorban. Az arcokon izgalom tükröződik, egy titokzatos mosolyú tanár bátorítást küld a verseny minden résztvevőjének. Igen, hamarosan kezdetét veszi a Legkiválóbb óvodapedagógus jelölt kiválasztásának szakmai délutánja, Örökös Zöld Óvodánkban nem véletlenül a Föld napján.

Bővebben...
 
A köznevelés és pedagógia időszerű kérdései
2015. április 22. szerda, 07:47

 

 

2015. március 31-én a Békés Megyei Kormányhivatal és Gajda Róbert kormánymegbízott úr fővédnökségével került megrendezésre a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Campusán az a közel kétszáz pedagógus részvételével megtartott szakmai nap, amely a pedagógia és köznevelés aktuális, időszerű kérdéseit tette vizsgálat tárgyává.

Bővebben...
 
Főiskolák országos népdaléneklési versenye
2015. április 21. kedd, 11:45

 

 

A Hang Világnapján, 2015. április 10-én rendezték meg a pedagógusképző főiskolák országos népdaléneklési versenyét az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán. A zsűriben neves népzenei szakemberek döntöttek díjakról és helyezésekről.
Karunkat Gedó Gabriella 2. évfolyamos tanító szakos hallgató képviselte egy mezőségi népdalcsokorral.

Bővebben...
 
Városi Matematika Verseny a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnáziumban
2015. április 16. csütörtök, 15:06

 

 

Minden évben, így idén is 2015. március 30-án megrendezésre került Hódmezővásárhelyen a régi hagyományokkal rendelkező Németh László Városi Matematika Verseny. Kollégánkat Bontovics Ignácot már több éve felkéri a Németh László Gimnázium és Általános Iskola vezetése, hogy legyen a verseny zsűrijének tagja és állítsa össze a verseny feladatait.

Bővebben...
 
Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása
2015. április 02. csütörtök, 08:38

 

 

A „Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása a Premier Művészeti Szakközépiskolában” (Azonosító szám: TÁMOP-3.3.10.A-12-2013-0030) című projekt keretében lehetőség adódott arra is, hogy az iskola tantestülete felvegye a kapcsolatot a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karával. Nem titkolt célja az iskolavezetésnek, hogy bizonyos területeken kiemelkedő középiskolásaiból óvó nénik és tanítók legyenek.

Bővebben...
 
Húsvéti készülődés a kollégiumban
2015. április 01. szerda, 08:35

 

 

2015. március 30-án (hétfőn) a hallgatók kézműves foglalkozás keretén belül készülhettek a húsvétra. Idén a tojásdíszítés egy különleges technikájával ismerkedhettek meg a résztvevők: zsinórral, csipkével, szalagokkal, színes fonalakkal, decoupage-eljárással és gyöngyökkel díszíthették ki a hungarocell alapú, különböző méretű tojásokat.

Bővebben...
 
Zenés imaóra a kollégiumban
2015. március 27. péntek, 16:31

 

 

Március 25-én (szerdán) Gyümölcsoltó Boldogasszony napján a kollégiumi társalgóban nagyböjti taizéi imaórát tartott a Lelkes Klub zenei csapata. A taizéi imaórák különlegessége a sokszor ismételt, jellegzetes dalokban rejlik, melyek segítségével könnyebben ráhangolódhatunk az imádságra. A franciaországi taizéi ökumenikus szerzetesközösség által gyakorolt imamód napjainkban már világszerte ismert és számos keresztény közösségben élő gyakorlat.

Bővebben...
 
Országos környezetismeret és testnevelés tanítási verseny
2015. március 26. csütörtök, 12:18

 

 

2015. március 19-20-án rendezte meg a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2015. évi Országos Tanítási Versenyt testnevelés és környezetismeret tantárgyakból. Az Országos Apáczai Tanítási Verseny szellemi örököseként, de a megmérettetést megújítva látta vendégül a Pedagógiai Kar az ország főiskoláinak, egyetemeinek tanítóképzős hallgatóit, szakvezetőit, módszertanos tanszéki munkatársait.

Bővebben...
 
Számítógépekkel bővült karunk eMagyarország Pontja
2015. március 26. csütörtök, 10:32

 

 

2015. március 23-án Karunk, mint eMagyarország Pont a „Digitális írástudás terjesztése, kiszélesítése - a felsőoktatásban résztvevő levelezős vagy szakvizsgás hallgatók bevonásával” pilot program keretében három számítógépet vehetett át az eMagyarország Centrumtól. Ezen szakmai program már 2015. február óta működik intézetünkben.

Bővebben...
 
Tesz-Vesz Tavasz a Gyakorló udvarán
2015. március 26. csütörtök, 10:26

 

 

2015. március 20-án, pénteken délután egy maroknyi főiskolásokból álló csapat gyűlt össze a Gyakorló intézmény hátsó udvarán, hogy rendbe tegye a játszóteret és elvégezze a szükséges tavaszi munkálatokat, mielőtt a gyermekek birtokba vennék a terepet.
Az önkéntes munkára a Szeged-Csanád Egyházmegye által meghirdetett Tesz-Vesz Tavasz program keretein belül jelentkeztek a hallgatók. A lehetőséget és a munkaeszközöket a Gyakorló intézmény vezetősége biztosította számukra.

Bővebben...
 


33. oldal / 35

Képgaléria


 

TOVÁBBKÉPZÉSI AJÁNLAT

BÖLCSŐDÉK, ÓVODÁK,

ISKOLÁK RÉSZÉRE

ÚJ JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:


2019. JÚLIUS 31.

 


 

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2012/2013-as tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.