Tesz-Vesz Tavasz a Gyakorló udvarán
2015. március 26. csütörtök, 10:26

 

 

2015. március 20-án, pénteken délután egy maroknyi főiskolásokból álló csapat gyűlt össze a Gyakorló intézmény hátsó udvarán, hogy rendbe tegye a játszóteret és elvégezze a szükséges tavaszi munkálatokat, mielőtt a gyermekek birtokba vennék a terepet.
Az önkéntes munkára a Szeged-Csanád Egyházmegye által meghirdetett Tesz-Vesz Tavasz program keretein belül jelentkeztek a hallgatók. A lehetőséget és a munkaeszközöket a Gyakorló intézmény vezetősége biztosította számukra.

Bővebben...
 
Március 15-ei megemlékezés a Pedagógiai Karon
2015. március 11. szerda, 15:51

 

 

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán 2015. március 11-én rendezték meg a március 15-ére emlékező ünnepséget, melyen elhangzott a Jól van dolga mostan a huszárnak című népdal. Közreműködött Szabó Hajnalka, Varga Beáta, Molnár Melinda és Széll Adrienn furulyán.
Az ünnepségen elhangzott Petőfi Sándor Március, 1848 című verse Könnyű Ákos és Puskás András előadásában. Az irodalmi felkészítő tanár Dr. Katona Krisztina tanárnő volt. A népdalt és a furulyakíséretet Tamás Margit tanárnő tanította meg.

Bővebben...
 
Angyali Segítség - ételosztás a rászorulóknak március 8-án
2015. március 11. szerda, 15:32

 

 

Március 8-án (vasárnap) lezajlott a szarvasi Ótemplomi Evangélikus Egyházközség és a Gál Ferenc Főiskola ételosztó akciója. A Pedagógiai Kar önkéntesei már pénteken délelőtt részt vettek a 800 adag ételhez kellő zöldségmennyiség megpucolásában. Vasárnap pedig már reggel 7 órakor talpon voltak és serényen aprították a zöldségeket a babgulyáshoz, amit az Angyali Segítség program főszakácsa: Pásztor Mátyás készített el.

Bővebben...
 
Játszóház
2015. március 04. szerda, 11:21

 

 

2015.02.23.-án (hétfőn) harmadik alkalommal gyűltek össze a hallgatók a Kollégiumi Társalgóban. Ifj. Soós István és Bontovics Ignác szervezésében, a Főiskolai Lelkes Klub közreműködésével, és a Hallgatói Önkormányzat segítségével valósult meg a Játszóház.

Bővebben...
 
Farsang
2015. március 04. szerda, 11:15

 

 

2015.02.17.-én megrendezésre került a Farsangi mulatság a Kollégiumi Társalgóban. Számos program várta az érdeklődőket. Különböző formájú öntött gipszeket festhettek, lányok-fiúk egyaránt. Mint pl. Karneválos maszkok, szív alakú figurák, horoszkóp stb. Emellett kedvükre fogyaszthattak fánkot, melyekhez házi készítésű lekvárok széles választékát kínáltuk.

Bővebben...
 
Angyali Segítség az Ótemplomból és a Gál Ferenc Főiskolától
2015. március 04. szerda, 11:23

 

 

Március 8-án, vasárnap a Szarvasi Ótemplomi Evangélikus Egyházközség a Gál Ferenc Főiskolával közösen ételosztást szervez a rászorulóknak. A Gál Ferenc Főiskola a helyi evangélikusok által már hagyománnyá tett rendszeres téli ételosztásokhoz: az Angyali Segítség programhoz csatlakozik egy vasárnapra. Nemcsak anyagiakkal kívánja szponzorálni az eseményt, hanem önkéntes segítőkkel is.

Bővebben...
 
Konferencia Kárpátalján
2015. február 20. péntek, 10:49

 

 

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség 2015. február 13-14-én kétnapos konferenciát rendezett a kárpátaljai magyar óvodapedagógusok számára „Kompetenciafejlesztés az óvodai nevelésben” címmel. A 15. alkalommal tartott rendezvényt Dr. Orosz Ildikó a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke nyitotta meg, aki egyben a KMPSZ első embere is.

Bővebben...
 
HÖK választás
2015. február 17. kedd, 08:23

 

 

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán 2015. február 3-án megrendezésre került a Kari Hallgatói Önkormányzat és a Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat képviselőinek választása. A Kari Hallgatói Önkormányzat posztjaiért; öt hallgatótársunk indult a választáson. A következő eredmény született:

Bővebben...
 
Hallgatóink látogatása Szegeden
2015. február 12. csütörtök, 08:05

 

 

2015. február 8-án, vasárnap délután Szegedre indult a főiskolások egy kisebb csapata a Pedagógiai Karról. Itt a Gál Ferenc Főiskolát, a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészséget, a Móra Ferenc Múzeumot, valamint a Fogadalmi templomot, más nevén a Dómot látogattuk meg. Ahogy megérkeztünk, Kozma Gábor rektor úr fogadott minket a Gál Ferenc Főiskola Klebelsberg termében, ahol a főiskola küldetéséről és az általa közvetített keresztény szellemiségről hallhattunk pár gondolatot.

Bővebben...
 
Házszentelés
2015. február 11. szerda, 11:31

 

 

Szép számú hallgatóság előtt zajlott a GFF Pedagógiai Karának nagyelőadójában az ez évi házszentelés. A vetítéssel támogatott liturgiát Seidl Ambrus plébános úr és dr. Kozma Gábor rektor úr vezette. A liturgia után Ambrus atya megszentelte a főiskola termeit, s az ajtókra felkerült a jel: 20 + G + M + B + 15, azaz az évszám és a háromkirályok nevének kezdőbetűje.

Bővebben...
 


37. oldal / 38

Képgaléria

Adventi programok

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2012/2013-as tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.