Vendégeink voltak nyugdíjas munkatársaink
2016. január 20. szerda, 10:04

 

  Hosszú évtizedekre visszanyúló hagyomány a Pedagógiai Kar életében, hogy az adventi időszakban meghívjuk nyugdíjasainkat egy teadélutánra, s ennek keretében tájékoztatjuk volt munkatársaikat a velünk történt eseményekről. A 2015-ös esztendő ezen időszakában azonban több olyan, a Kar életét jelentősen befolyásoló esemény, döntés is folyamatban volt még decemberben, amely miatt ezt az ünnepséget 2016 januárjára halasztottuk.
Bővebben...
 
Tanulmánykötet az MTA könyvkiadási pályázatának támogatásával Gurka Dezső szerkesztésében
2016. január 11. hétfő, 13:43

 

  2015 novemberében jelent meg Gurka Dezső szerkesztésében, az MTA könyvkiadási pályázatának támogatásával a Deutsche und ungarische Mineralogen in Jena című tanulmánykötet. A könyv magyar és német szerzők által írott tanulmányai a 18–19. századi jénai peregrinációval és a német-magyar kulturális kapcsolatok ásványtani, illetve természetfilozófiai vonatkozásaival foglalkoznak.
Bővebben...
 
A harmadik adventi gyertya meggyújtása a Pedagógiai Karon
2015. december 22. kedd, 17:26

 

  2015. december 14-én, a vizsgaidőszak indítása képpen a harmadik adventi gyertyánk meggyújtásával kezdtük a napot. Az öröm vasárnapjára emlékezvén a bevezető sorok után egy adventi vers következett, amelyet Dr. Lipcseiné Czifra Magdolna, karunk Gazdasági Hivatalának, vezetője, személyügyi referense adott elő. A kis Jézus érkezésére hangoló sorokat követően Jancsó Brigitta tolmácsolásában hallhattuk Pál apostolnak a Korintusiakhoz írt első leveléből a Szeretet himnuszát, amely irányt mutat nekünk a szeretet helyes cselekedeteiben.
Bővebben...
 
Adventi hangverseny
2015. december 14. hétfő, 12:16

 

  Minden esztendő decemberében ország-világ készül a karácsonyra. Figyelmünk középpontjába kerül az eljövetel (advent) – Jézus Krisztus eljövetelének várása.
Főiskolánk hallgatói hosszú évek óta hangversennyel teszik ünnepibbé, emelkedettebbé ezt az időszakot. A félév folyamán tanult énekes és hangszeres darabokból állítjuk össze koncertünket.

Nagy örömünkre az idén csordultig megtelt a második emeleti előadónk.

 
Bővebben...
 
A második adventi gyertya meggyújtása a Pedagógiai Karon
2015. december 08. kedd, 17:23

 

  2015. december 8-án meggyújtottuk a Pedagógiai Kar adventi koszorúján a második gyertyát is. A rövid kis műsorban Jancsó Brigitta bevezető sorai után Markóth Nikoletta, elsőéves tanító szakos hallgatótól Izajás próféta könyvéből olvasott fel egy buzdító részletet: „Készítsetek utat a pusztában az Úrnak, egyengessétek Istenünk ösvényét a sivatagon át!” (Iz 40,3). Ezután Puskás András másodéves tanító szakos hallgató elevenítette meg a Négy adventi gyertya történetét számunkra.
Bővebben...
 
Tanítási Verseny 2016 - Felhívás
2015. december 07. hétfő, 13:07

 

  A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar „Tanuld és tanítsd a jobbat!” címmel Országos Tanítási Versenyt hirdet végzős tanítóképzős hallgatók számára 1–4. évfolyamon környezetismeret és testnevelés, matematika és ének-zene tantárgyakból.


A részletes felhívás megtekinthető ITT.

 

 

 
Kollégáink részvétele "A megelőzés szolgálatában" című tudományos rendezvényen
2015. december 07. hétfő, 10:57

 

  A Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság Békés Megyei Szervezete, az MTA SZAB Reprodukciós Egészség Munkacsoportjával és a Pándy Kálmán Megyei Kórházzal közösen immáron hetedik alkalommal rendezte meg Gyulán, 2015. november 27-én „A megelőzés szolgálatában” című tudományos rendezvényt.
Bővebben...
 
Kollégáink részvétele az I. Különleges Bánásmód Nemzetközi Konferencián
2015. december 07. hétfő, 10:39

 

  Az I. Különleges Bánásmód Nemzetközi Konferencia 2015. december 3-án került megrendezésre a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és felnőttképzési Karán, Hajdúböszörményben, ahol három kollégánk tartott előadást (Kós Nóra, Lestyán Erzsébet, Szabóné Balogh Ágota).
Bővebben...
 
Önismereti teaest Kós Nóra tanárnővel
2015. december 04. péntek, 10:07

 

  December másodikán a Lelkes Klub teaestjének vendége volt Kós Nóra pszichológus, főiskolai tanárnő. Tavaly párválasztás- és párkapcsolati témában tartott előadást a tanárnő hasonló keretek között, ezúttal pedig az önismeret került terítékre. Ez a téma ismét sok érdeklődő hallgatót vonzott. Az egyórás „terápia” során egy különleges módszerrel – az OH-kártyák segítségével- kerülhettünk közelebb önmagunkat érintő problémáinkhoz.
Bővebben...
 
Adventi zenés imaóra
2015. december 04. péntek, 10:03

 

  Adventi zenés imaórával köszönthették főiskolánkon a december hónapot a taizé-i énekes imamód iránt érdeklődők. 1-jén este a főépület egyik terme hangulatos, imádságra és elmélkedésre alkalmas helyszínné változott. A Lelkes Klub tagjai által szervezett alkalom nyitott volt a szarvasi érdeklődők számára is, akik közül sokan el is jöttek.
Bővebben...
 


37. oldal / 43

Képgaléria

 

ÚJ JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:

2020. AUGUSZTUS 15.

 

 

 

Trianon 2020

 

 

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.