1848. március 15-ére emlékeztünk
2019. március 13. szerda, 13:30

 

  A Pedagógiai Karon 2019. március 13-án ünnepi műsor keretében emlékeztünk az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra, valamint az azt elindító 1848. március 15-i eseményekre.


 

Bővebben...
 
Tanítók Napja a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2019. március 13. szerda, 11:30

 

 

A tanítóképzést folytató egyetemi és főiskolai karok 2018. novemberi értekezletükön arról döntöttek, hogy hagyományteremtő jelleggel március 12-én megtartják a „Tanítók Napját”. A dátum nem véletlen. Nagy Szent Gergely pápa napján kezdődött régen a nyári félév az iskolákban, ekkor történt a Gergely-járás, mely az iskolások sajátos toborzása volt.
 

2019. március 12-én – mint minden tanítóképzéssel foglalkozó intézményben – a GFF Pedagógiai Karán megtartották az I. Tanítók Napját.


 

Bővebben...
 
Lengyel-magyar kapcsolatok a második világháború időszakában - Konferencia a GFF Pedagógiai Karán
2019. március 13. szerda, 13:04

 

 

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara

tisztelettel meghívja Önt és kedves kollégáit a

 

LENGYEL-MAGYAR KAPCSOLATOK A


MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ IDŐSZAKÁBAN

 

címmel rendezendő konferenciájára.

 
 

 

A KONFERENCIA FŐVÉDNÖKE:


S.E.R. Dr. Kiss-Rigó László
szeged-csanádi püspök 

  

Bővebben...
 
Nőnap a Pedagógiai Karon
2019. március 11. hétfő, 14:30

 

 

Mint minden évben a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán a férfi munkatársak a Nőnap alkalmából idén is köszöntötték a Karon dolgozó Hölgyeket.

Dr. Lipcsei Imre dékán rövid köszöntője után felkérte Szarka Péter tanár urat, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan szívhez szóló üzenetet fogalmazzon meg a férfiak nevében.
 

Bővebben...
 
Gyakorlós szavalók kárpát-medencei sikere
2019. március 11. hétfő, 14:16

 

  A 7. Kortárs Versmondó Verseny Kárpát-medencei döntőjét március 8-án rendezték meg Békéscsabán. A versenyre évente más költő verseiből válogathatnak az óvodás és általános iskolás versmondók, az idén Mentovics Éva műveiből készültek. A versenyre 28 intézményből közel 230-an jelentkeztek a Kárpát-medence különböző vidékeiről. A magas létszám miatt négy helyszínen mérték össze felkészültségüket a gyerekek.
 
Bővebben...
 
Pályázati felhívás a Kőrösi Csoma Sándor Program és a Petőfi Sándor Program ösztöndíjakra
2019. március 07. csütörtök, 10:00

 

 

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága pályázatot hirdet a Kőrösi Csoma Sándor Program és a Petőfi Sándor Program ösztöndíjakra. A Programok célja, hogy támogassák a Kárpát-medencében, valamint a diaszpórában élő magyar közösségeket, elősegítsék a Magyarországgal való kapcsolattartást, erősítsék a magyar nemzet összetartozását szerte a világon.


Bővebben

 

 

 
Pályázat a HÖK, valamint a Kollégiumi HÖK posztjainak betöltésére
2019. március 05. kedd, 15:37

 

  A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Hallgatói Önkormányzata pályázatot hirdet különböző posztjainak betöltésére. A pályázati felhívás, valamint a pályázati adatlap megtekinthető a Hallgatói Önkormányzat menüpontban.

 

 

 
PhD. fokozatot szerzett két oktatónk
2019. március 01. péntek, 12:39

 

  Két oktatónk sikeres PhD védésen van túl: Lestyán Erzsébet és Szabóné Balogh Ágota. Lestyán Erzsébet a Debreceni Egyetem Humán Doktori Iskolájának Pszichológiai alprogramjában a „Tanulási jellemzők fejlődése 10-14 éves korban differenciált foglalkoztatási programban résztvevő tanulóknál” című doktori értekezését 2019. január 10-én védte meg.
Szabóné Balogh Ágota az Eszterházy Károly Eszterházy Károly Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskolában a „Kognitív képességek informatikai alapú fejlesztésének hatásvizsgálata 5-8 évfolyamos tanulók körében” című doktori értekezését 2019. február 27-én védte meg.
 
Bővebben...
 
Országos Szakmai Tanácsadó Testületi tagság
2019. február 20. szerda, 09:19

 

  Bíró Gyula igazgató, főiskolai mestertanár, a GFF PK gyakorlati képzés vezetője kapott felkérést abba a szakmai, tíz fős országos tanácsadó testületbe, amelynek célja és feladata, hogy alkotó véleményével támogassa az óvodapedagógia korszerű irányvonalait, őrizze annak értékeit, és olyan problémaérzékenyen foglalkozzon az óvodai nevelés témájában megjelenő szakmai cikkekkel, tanulmányokkal, koncepciókkal, amelyek segíthetik az óvodapedagógia szakmai presztízsének őrzését, növelését. A tanácsadó testületet az Óvodai Nevelés szakmai-módszertani folyóirat hívta életre, Körmöci Katalin szakmai irányításával, koordinálásával.
 
Bővebben...
 
Farsangi mulatság
2019. február 20. szerda, 09:11

 

  2018. február 13-án megrendezésre került Farsangi mulatságunk a Kar Kollégiumi Társalgójában. Számos program várta a hallgatókat. Különböző formájú öntött fali és hűtő mágnes gipszeket festhettek az érdeklődők. A karneválos maszkokon kívül, horoszkópos és már tavaszias kellékek is megjelentek.
 
Bővebben...
 


5. oldal / 35

Képgaléria


 

TOVÁBBKÉPZÉSI AJÁNLAT

BÖLCSŐDÉK, ÓVODÁK,

ISKOLÁK RÉSZÉRE

ÚJ JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:


2019. JÚLIUS 31.

 


 

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2012/2013-as tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.