Lengyel-magyar kapcsolatok a második világháború időszakában - Konferencia a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2019. március 29. péntek, 10:33

 

  „Lengyel-magyar kapcsolatok a második világháború időszakában címmel rendeztek konferenciát csütörtökön Szarvason a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán. Az eseményen előadásokat hallgathattak meg a jelenlévők egyebek mellett a nemzetek közötti barátságról és kapcsolatuk alakulásáról.


 

Bővebben...
 
„Tanuld és tanítsd a jobbat!” - Országos Tanítási és Ének-zene Tevékenységi Verseny
2019. március 28. csütörtök, 07:47

 

  „Tanuld és tanítsd a jobbat!” címmel országos tanítási versenyt szervezett a Gál Ferenc Főiskola szarvasi campusa: a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a Gál Ferenc Főiskola Gyakorlóintézményével együttműködésben. Az immár negyedik alkalommal megrendezett tanítási verseny mellett a végzős óvodapedagógusok ének-zene tevékenységből vetélkedtek. A hagyományokhoz híven a tanító szakos hallgatók matematika, környezetismeret és testnevelés tantárgyakból versenyeztek.


 

Bővebben...
 
Országos Mesemondó Verseny
2019. március 25. hétfő, 12:47

 

 

2019. március 21-én immár tizenegyedik alkalommal került megrendezésre a felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók részére NÉPEK MESÉI címmel országos mesemondó verseny.


A rendezvényen a Gál Ferenc Főiskolát Kelemen Petra Karunk I. évf. óvodapedagógus szakos hallgatója képviselte, aki a versenyen 2. helyezést ért el.


 

Bővebben...
 
X. Jubileumi Népegészségügyi Konferencia Budapesten
2019. március 21. csütörtök, 09:00

 

 

2019. március 19-én meghívott előadók és vendégek töltötték meg a Magyar Tudományos Akadémia dísztermét.


„Az ember egészsége nem olyan tőke, amit fel lehet emészteni. Egészségről egyáltalán csak akkor beszélhetünk, ha minden pillanatban megteremtjük.” – hangzott el az előbbi gondolat a rendezvény megnyitóján.
 

Bővebben...
 
Gál Ferenc emlékkiállítás megnyitó a Pedagógiai Karon
2019. március 18. hétfő, 13:00

 

  A tavalyi évben emlékeztünk Gál Ferenc professzor úr, Intézményünk névadója halálának huszadik évfordulójára. Gál Ferenc életének és munkásságának a bemutatására emlékkiállítás készült, mely vándorkiállításként a Főiskola valamennyi Karára eljut. Szarvason, a Pedagógiai Karon e kiállítás megnyitójára 2019. március 18-án 11.00 órától került sor a Kari főépület első emeleti lépcsőfordulóban.
 
Bővebben...
 
1848. március 15-ére emlékeztünk
2019. március 13. szerda, 13:30

 

  A Pedagógiai Karon 2019. március 13-án ünnepi műsor keretében emlékeztünk az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra, valamint az azt elindító 1848. március 15-i eseményekre.


 

Bővebben...
 
Tanítók Napja a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2019. március 13. szerda, 11:30

 

 

A tanítóképzést folytató egyetemi és főiskolai karok 2018. novemberi értekezletükön arról döntöttek, hogy hagyományteremtő jelleggel március 12-én megtartják a „Tanítók Napját”. A dátum nem véletlen. Nagy Szent Gergely pápa napján kezdődött régen a nyári félév az iskolákban, ekkor történt a Gergely-járás, mely az iskolások sajátos toborzása volt.
 

2019. március 12-én – mint minden tanítóképzéssel foglalkozó intézményben – a GFF Pedagógiai Karán megtartották az I. Tanítók Napját.


 

Bővebben...
 
Lengyel-magyar kapcsolatok a második világháború időszakában - Konferencia a GFF Pedagógiai Karán
2019. március 13. szerda, 13:04

 

 

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara

tisztelettel meghívja Önt és kedves kollégáit a

 

LENGYEL-MAGYAR KAPCSOLATOK A


MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ IDŐSZAKÁBAN

 

címmel rendezendő konferenciájára.

 
 

 

A KONFERENCIA FŐVÉDNÖKE:


S.E.R. Dr. Kiss-Rigó László
szeged-csanádi püspök 

  

Bővebben...
 
Nőnap a Pedagógiai Karon
2019. március 11. hétfő, 14:30

 

 

Mint minden évben a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán a férfi munkatársak a Nőnap alkalmából idén is köszöntötték a Karon dolgozó Hölgyeket.

Dr. Lipcsei Imre dékán rövid köszöntője után felkérte Szarka Péter tanár urat, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan szívhez szóló üzenetet fogalmazzon meg a férfiak nevében.
 

Bővebben...
 
Gyakorlós szavalók kárpát-medencei sikere
2019. március 11. hétfő, 14:16

 

  A 7. Kortárs Versmondó Verseny Kárpát-medencei döntőjét március 8-án rendezték meg Békéscsabán. A versenyre évente más költő verseiből válogathatnak az óvodás és általános iskolás versmondók, az idén Mentovics Éva műveiből készültek. A versenyre 28 intézményből közel 230-an jelentkeztek a Kárpát-medence különböző vidékeiről. A magas létszám miatt négy helyszínen mérték össze felkészültségüket a gyerekek.
 
Bővebben...
 


5. oldal / 36

Képgaléria

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2012/2013-as tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.