Nyílt nap a szarvasi Pedagógiai Karon
2016. november 18. péntek, 12:53

 

  2016. november 18-án a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar Nyílt napján Dr. Lipcsei Imre dékán köszöntötte a jelenlévőket, és bemutatta a Főiskola Pedagógiai Karát. Dr. Fazekas Kornél a Diákhitel Központ munkatársa a diákhitel felvételének lehetőségeiről és az ezzel járó felelősségről szólt. Jancsó Brigitta ismertette a Szarvasi Főiskolai Lelkes Klub tevékenységét, programjait a 2016/17-es tanévi felvételi iránt érdeklődőknek. Kovács Katalin tanulmányi osztályvezető tájékoztatta a megjelenteket a felsőoktatási felvételi eljárásról, a Kar és a Főiskola által indítani kívánt szakokról, és a várható pontszámítási módokról.
Bővebben...
 
Magyar Tudomány Ünnepe a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2016. november 18. péntek, 11:36

 

  Szarvason, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán a Magyar Tudomány Ünnepéhez csatlakozva minden évben több rendezvényt tartanak.  Idén november 15-én  a hagyományos  „Mester és tanítvány” program keretében Bartháné dr. Góhér Edit főiskolai docens hallgatójával, Kozma Rékával a népdal tanításának metodikai repertoárját mutatták be a közönségnek, akik nem csak passzív szemlélőként ültek ott, hanem az előadók több alkalommal közös éneklésbe is bevonták őket.
Bővebben...
 
Tudományos Diákköri Konferencia
2016. november 18. péntek, 11:23

 

 

2016. november 15-én délután rendezte meg a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a kari tudományos diákköri konferenciát. A konferencia megnyitását követően mester és tanítványa, Bartáné dr. Góhér Edit főiskolai docens és Kozma Réka óvodapedagógus hallgató mutatta be zenei összeállítását.

A hallgatói kutatások bemutatása két szekcióban folyt Szakács Mihályné dr. és Virágné dr. Horváth Erzsébet ny. főiskolai tanárok elnöklése mellett. A konferencia megrendezését  segítette a Nemzeti Tehetség Program Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása NTP-HHTDK-16 pályázata.

Bővebben...
 
Közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga szakirányú továbbképzési szak indul Szarvason, keresztfélévben!
2016. november 07. hétfő, 16:04

 

 

A nagy érdeklődés miatt 2017 január 28-án szombaton, indítjuk az akkreditált vezetői képzésünket.

Várjuk az óvodapedagógusokat, tanítókat, tanárokat és az oktatás-irányításban dolgozó szakembereket.

A jelentkezés feltételei megtekinthetőek ITT.

 

 

 
Gránit diplomás egykori diákunk visszaemlékezése
2016. november 09. szerda, 10:39

 

Vagaszky Istvánné Szita Olga vagyok, 1921.08.25-én születtem Orosházán.


1936-ban édesapámat Mezőtúrra helyezték, épp akkor, mikor én pályaválasztás előtt álltam. Minden vágyam „az” volt, hogy én pedagógus legyek.


Mezőtúrra költöztünk, nem volt kérdés, hogy a híres Szarvasi Luther Márton Evangélikus Képzőbe jelentkezzem, ahová jeles bizonyítványommal fel is vettek, ahol boldog 5 diákévet töltöttem.

 

Bővebben...
 
Meghívó a Magyar Tudomány Ünnepének programjára
2016. október 28. péntek, 12:21

 

 

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara

tisztelettel meghívja Önt a

Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a

 

KÉRDÉSEK A PEDAGÓGIÁBAN

 

című konferenciára.

 

A rendezvény időpontja:

2016. november 16., 9.00 óra


A rendezvény helyszíne:

Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar
5540 Szarvas, Szabadság út 4.
Nagyelőadó (II. em. 211-es terem)

 


A konferencia részletes programja megtekinthető ITT.

 

 

 
Tudományos Diákköri Konferencia
2016. október 28. péntek, 16:17

 

 

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara

tisztelettel meghívja Önt a

 

TUDOMÁNYOS DIÁKKÖRI KONFERENCIÁRA

 

 

A rendezvény időpontja:

2016. november 15., 14.00 óra


A rendezvény helyszíne:

Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar
5540 Szarvas, Szabadság út 4.
Nagyelőadó (II. em. 211-es terem)

 


A konferencia részletes programja megtekinthető ITT.

 

 

 
Kollégiumi kézműves alkalom- mécsestartók készítése
2016. október 25. kedd, 15:19

 

  A Hallgatói Önkormányzat és a Lelkes Klub összefogásából ismét szebbnél szebb üveg mécsestartókat dekorálhattak hallgatóink 2016. október 19-én a kollégiumi társalgóban. Téli időszak, advent, elhunyt szeretteinkre való emlékezés – több szempontot is figyelembe véve igyekeztek a szervezők különleges, alkalomhoz illő alapanyagokból, változatos technikát kínálva megfelelni az egyéni igényeknek és egy kreatív közösségi eseményt teremteni a hallgatóknak.
Bővebben...
 
Rendhagyó zeneirodalom óra a Szent Klára Templomban
2016. október 20. csütörtök, 09:10

 

 

2016. október 17- én hallgatóink egy hangverseny keretében ismerkedhettek meg a zenei műfajok  közül a misével. E hangversennyel egyúttal a zenei világnapról is megemlékeztünk.

Vendégünk volt a szolnoki Bartók Béla Kamarakórus, melyet Molnár Éva vezényel. Zongorán közreműködött Fazekas Zsuzsa kamaraművész. Az énekkarral több éve tartó szakmai kapcsolatunk van, amit tovább erősített az a tény, hogy hárman közülük főiskolánkon tanulnak tanító szakos hallgatóként.

Bővebben...
 
Losonci gyakorlat 2016. 09. 26. - 2016. 10. 07. - Idén is voltunk tanulmányúton…
2016. október 20. csütörtök, 09:00

 

 

A 2016/2017-es tanévben is lehetőség nyílt a nemzetiségi szakon tanuló hallgatóknak betekintést nyerni az ország határain kívül eső oktatási rendszerbe. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Losoncra látogattunk el. A tanulmányúton a felsőbb éves diákok mellett az I. éves hallgatók is részt vettek.

Bővebben...
 


5. oldal / 17

Képgaléria

 

TOVÁBBKÉPZÉSI AJÁNLAT

ÓVODÁK, ISKOLÁK

RÉSZÉRE


A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

MEGHOSSZABBÍTÁSRA KERÜLT!

A képzésekre történő jelentkezések határideje:

2017. július 30.

 

Videotár

Német ösztöndíj

Német szakirányos hallgatók figyelmébe ajánljuk az alábbi ösztöndíjlehetőséget, amellyel 2017. július 9-15-ig német nyelvű továbbképzésen vehetnek részt Bajorországban RÉSZLETEK

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.