Mátyás király-emlékév - Mesemondó- és szavalóverseny Bécsben
2018. április 18. szerda, 08:33

 

  2018. április 14-én került megrendezésre Bécsben a Mátyás király mesemondó- és szavalóverseny. Nem véletlenül ez a csodálatos város adott otthont a verseny megrendezésére, hiszen dicső királyunknak, Mátyásnak, számos kötődése volt Bécshez. A rendezvény ötlete az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesületétől (AMAPED), azon belül annak elnök asszonyától Mentsik Szilviától származott. A versenyre több mint 300 mesemondó és szavaló érkezett, akik összesen 16 kategóriában, 8 független zsűri előtt mérettettek meg, 3 helyszínen. A zsűri tagjai voltak többek között Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész, dr. Szoták Szilvia, Hadiné dr. Végh Katalin és Mentsik Szilvia.


 

Bővebben...
 
Klímaváltozás - Fenntarthatóság - Szemléletformálás - Konferencia a GFF Pedagógiai Karán
2018. április 16. hétfő, 15:54

 

 

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara

tisztelettel meghívja Önt a


 

KLÍMAVÁLTOZÁS –


FENNTARTHATÓSÁG –


SZEMLÉLETFORMÁLÁS

 
 

címmel megrendezésre kerülő konferenciájára.

 

  

Bővebben...
 
IV. ORSZÁGOS NÉPDALÉNEKLŐ VERSENY az ELTE Tanítóképző Főiskolán
2018. április 13. péntek, 12:16

 

  A Gál Ferenc Főiskolát Berta Orsolya, 1. évfolyamos tanító szakos hallgató képviselte. Előadásában Moldvai népdalcsokrot hallhattunk. A versenyre 8 felsőoktatási intézményből 12 hallgató nevezett. Kolozsvárról és Beregszászról is érkeztek versenyzők. Ebben a mezőnyben főiskolánk hallgatója, Berta Orsolya a III. helyezést érte el, valamint különdíjjal jutalmazták a moldvai népdalok kiváló tolmácsolásáért. Mindemellett a KÓTA térségi minősítőjén a legmagasabb, kiváló fokozatot érte el. Gratulálunk a nagyszerű eredményhez!


 

Bővebben...
 
Hittel élni – A gyermek a nemzetiségek jövője - Konferencia a GFF Pedagógiai Karán
2018. április 13. péntek, 10:34

 

 

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara

tisztelettel meghívja Önt és kedves kollégáit

 

HITTEL ÉLNI –


A GYERMEK A NEMZETISÉGEK JÖVŐJE

 

című nemzetiségi konferenciájára.

 

A rendezvényen szlovák, román és német nemzetiségi képzést folytató pedagógusok és nemzetiségi közéleti személyek vesznek részt.
 

 

A KONFERENCIA FŐVÉDNÖKE:


S.E.R. Dr. Kiss-Rigó László
szeged-csanádi püspök

 

  

Bővebben...
 
Versmaraton 2018
2018. április 13. péntek, 07:43

 

  2018. április 11-én a szarvasi Városi Könyvtárban a költészet idén is szép ünnepén a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara elsőéves hallgatói (Czakó Hajnalka, Göblyös Hajnalka, Molnár Anna Dóra, Marton Lilla, Krucsai Szilvia és Tárnok Gabriella) Szabó Magda, Bartos Erika, Weöres Sándor, Pilinszky János költeményeit felidézve nyújtottak át szívből egy verscsokrot a Szlovák Iskola tanulóinak, és hallgatták meg – köszönettel – a Benka Gyula Általános Iskola és a Vajda Péter Gimnázium tanulóinak ajándékverseit.


 

Bővebben...
 
„Keljünk útra, hogy életet merítsünk!” - Meghívó Egyházmegyei Zarándoklatra és Találkozóra
2018. április 09. hétfő, 09:35

 

 

Szeretettel hívjuk Önt és intézménye tanulóit Egyházmegyei Zarándoklatra és Találkozóra 2018. május 26-án Óföldeákra.

 

Mottó: „Keljünk útra, hogy életet merítsünk!”

 

A keresztény ember életében mindig is fontos volt a zarándoklat: a cél, az út, a megérkezés és a közben megélt Istenkapcsolat. Egyházmegyénk zarándoklatra készül, melynek célja, hogy találkozzunk egymással, Istennel. A zarándoklaton való részvétellel szeretnénk, ha egyházmegyei identitásunk erősödne. Miközben egy közösségélményben van részünk, reméljük, hogy hagyományt is teremtünk.

Bővebben...
 
Pályázati felhívás - „Magyarország jó tanulója − jó sportolója 2017” cím elnyerésére
2018. április 05. csütörtök, 08:55

 

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a „Magyarország jó tanulója − jó sportolója 2017” címmel azon tanulókat és hallgatókat kívánja kitüntetni, akik a 2016/2017. tanévben eredményes tanulmányi munkájuk mellett kimagasló sportteljesítményt nyújtottak.


 

Bővebben...
 
Megjelent Katona Krisztina Mindenben anyanyelv Fejlesztési lehetőségek játékokkal, gyakorlatokkal az óvodában című könyve
2018. április 04. szerda, 11:00

 

  Karunk oktatójának írása 2018 áprilisában a RAABE Kiadó gondozásában látott napvilágot egyrészt önálló kötetként, másrészt az Óvónők kincsestára: Módszertani kézikönyv / Pedagógusok módszertára – tematikus kötetek sorozat harmadik kiadványaként.


 

Bővebben...
 
Országos tanítási verseny
2018. március 27. kedd, 13:10

 

  „Tanuld és tanítsd a jobbat!” címmel országos tanítási versenyt szervezett a Gál Ferenc Főiskola szarvasi campusa: a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a Gál Ferenc Főiskola Gyakorlóintézményével együttműködésben. Az immár harmadik alkalommal megrendezett tanítási verseny mellett most először vetélkedtek ének-zenei tevékenységből a végzős óvodapedagógusok. A hagyományokhoz híven a tanító szakos hallgatók matematika, környezetismeret és testnevelés tantárgyakból versenyeztek.


 

Bővebben...
 
A pozsonyi Comenius Egyetem hallgatóinak és oktatóinak látogatása a szarvasi Pedagógiai Karon
2018. március 27. kedd, 10:10

 

  2018. március 21. és 25. között a pozsonyi Comenius Egyetem 13 pedagógus szakos hallgatója és 4 oktatója (Lilla Korenova, Dusan Kostrub, Jan Guncaga, valamint a pozsonyi pedagógiai kar dékán-helyettese, Eva Faithova) érkezett hozzánk rövid szakmai kirándulásra a CEEPUS program keretében.


 

Bővebben...
 


5. oldal / 28

Képgaléria

Erasmus előadás

"Kurzfilm als Mittel des erfolgreichen DaF-Unterrichts" címmel Renata Stoicu-Crisan, a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Bölcsészettudományi és Művészeti Karának oktatója tart előadást november 22-én 9.00 órai kezdettel 204-es teremben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2008/2009-es tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Erasmus

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.