Városi Matematika Verseny a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnáziumban
2015. április 16. csütörtök, 15:06

 

 

Minden évben, így idén is 2015. március 30-án megrendezésre került Hódmezővásárhelyen a régi hagyományokkal rendelkező Németh László Városi Matematika Verseny. Kollégánkat Bontovics Ignácot már több éve felkéri a Németh László Gimnázium és Általános Iskola vezetése, hogy legyen a verseny zsűrijének tagja és állítsa össze a verseny feladatait.

Bővebben...
 
Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása
2015. április 02. csütörtök, 08:38

 

 

A „Továbbtanulást erősítő kezdeményezések támogatása a Premier Művészeti Szakközépiskolában” (Azonosító szám: TÁMOP-3.3.10.A-12-2013-0030) című projekt keretében lehetőség adódott arra is, hogy az iskola tantestülete felvegye a kapcsolatot a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karával. Nem titkolt célja az iskolavezetésnek, hogy bizonyos területeken kiemelkedő középiskolásaiból óvó nénik és tanítók legyenek.

Bővebben...
 
Húsvéti készülődés a kollégiumban
2015. április 01. szerda, 08:35

 

 

2015. március 30-án (hétfőn) a hallgatók kézműves foglalkozás keretén belül készülhettek a húsvétra. Idén a tojásdíszítés egy különleges technikájával ismerkedhettek meg a résztvevők: zsinórral, csipkével, szalagokkal, színes fonalakkal, decoupage-eljárással és gyöngyökkel díszíthették ki a hungarocell alapú, különböző méretű tojásokat.

Bővebben...
 
Zenés imaóra a kollégiumban
2015. március 27. péntek, 16:31

 

 

Március 25-én (szerdán) Gyümölcsoltó Boldogasszony napján a kollégiumi társalgóban nagyböjti taizéi imaórát tartott a Lelkes Klub zenei csapata. A taizéi imaórák különlegessége a sokszor ismételt, jellegzetes dalokban rejlik, melyek segítségével könnyebben ráhangolódhatunk az imádságra. A franciaországi taizéi ökumenikus szerzetesközösség által gyakorolt imamód napjainkban már világszerte ismert és számos keresztény közösségben élő gyakorlat.

Bővebben...
 
Országos környezetismeret és testnevelés tanítási verseny
2015. március 26. csütörtök, 12:18

 

 

2015. március 19-20-án rendezte meg a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2015. évi Országos Tanítási Versenyt testnevelés és környezetismeret tantárgyakból. Az Országos Apáczai Tanítási Verseny szellemi örököseként, de a megmérettetést megújítva látta vendégül a Pedagógiai Kar az ország főiskoláinak, egyetemeinek tanítóképzős hallgatóit, szakvezetőit, módszertanos tanszéki munkatársait.

Bővebben...
 
Számítógépekkel bővült karunk eMagyarország Pontja
2015. március 26. csütörtök, 10:32

 

 

2015. március 23-án Karunk, mint eMagyarország Pont a „Digitális írástudás terjesztése, kiszélesítése - a felsőoktatásban résztvevő levelezős vagy szakvizsgás hallgatók bevonásával” pilot program keretében három számítógépet vehetett át az eMagyarország Centrumtól. Ezen szakmai program már 2015. február óta működik intézetünkben.

Bővebben...
 
Tesz-Vesz Tavasz a Gyakorló udvarán
2015. március 26. csütörtök, 10:26

 

 

2015. március 20-án, pénteken délután egy maroknyi főiskolásokból álló csapat gyűlt össze a Gyakorló intézmény hátsó udvarán, hogy rendbe tegye a játszóteret és elvégezze a szükséges tavaszi munkálatokat, mielőtt a gyermekek birtokba vennék a terepet.
Az önkéntes munkára a Szeged-Csanád Egyházmegye által meghirdetett Tesz-Vesz Tavasz program keretein belül jelentkeztek a hallgatók. A lehetőséget és a munkaeszközöket a Gyakorló intézmény vezetősége biztosította számukra.

Bővebben...
 
Március 15-ei megemlékezés a Pedagógiai Karon
2015. március 11. szerda, 15:51

 

 

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán 2015. március 11-én rendezték meg a március 15-ére emlékező ünnepséget, melyen elhangzott a Jól van dolga mostan a huszárnak című népdal. Közreműködött Szabó Hajnalka, Varga Beáta, Molnár Melinda és Széll Adrienn furulyán.
Az ünnepségen elhangzott Petőfi Sándor Március, 1848 című verse Könnyű Ákos és Puskás András előadásában. Az irodalmi felkészítő tanár Dr. Katona Krisztina tanárnő volt. A népdalt és a furulyakíséretet Tamás Margit tanárnő tanította meg.

Bővebben...
 
Angyali Segítség - ételosztás a rászorulóknak március 8-án
2015. március 11. szerda, 15:32

 

 

Március 8-án (vasárnap) lezajlott a szarvasi Ótemplomi Evangélikus Egyházközség és a Gál Ferenc Főiskola ételosztó akciója. A Pedagógiai Kar önkéntesei már pénteken délelőtt részt vettek a 800 adag ételhez kellő zöldségmennyiség megpucolásában. Vasárnap pedig már reggel 7 órakor talpon voltak és serényen aprították a zöldségeket a babgulyáshoz, amit az Angyali Segítség program főszakácsa: Pásztor Mátyás készített el.

Bővebben...
 
Játszóház
2015. március 04. szerda, 11:21

 

 

2015.02.23.-án (hétfőn) harmadik alkalommal gyűltek össze a hallgatók a Kollégiumi Társalgóban. Ifj. Soós István és Bontovics Ignác szervezésében, a Főiskolai Lelkes Klub közreműködésével, és a Hallgatói Önkormányzat segítségével valósult meg a Játszóház.

Bővebben...
 


41. oldal / 43

Képgaléria

 

ÚJ JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:

2020. AUGUSZTUS 15.

 

 

 

Trianon 2020

 

 

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.