Tanévnyitó és ünnepi szentmise Szegeden
2016. október 07. péntek, 13:10

 

 

Ha ketten közületek valamiben egyetértenek a földön,
és úgy kérik megkapják mennyei Atyámtól. Ahol ugyanis ketten
vagy hárman összegyűlnek a nevemben, ott vagytok közöttük.
/Mt 18,19 – 20/

 

2016. szeptember 30-án a Pedagógiai Kar I. éves hallgatói a Gál Ferenc Főiskola központjában Szegeden jártak. A látogatás elsődleges célja az volt, hogy a Gál Ferenc Főiskola ünnepélyes tanévnyitóján vegyenek részt.

Bővebben...
 
Vendégoktató előadásai a Pedagógiai Karon
2016. október 07. péntek, 09:50

 

 

Az „Erasmus+ Oktatói mobilitás” program keretében 2016. október 3-val kezdődő héten fogadhattuk vendégoktatóként intézményünkben Dr. Bartha Krisztinát, aki a Nagyváradon működő Partiumi Keresztény Egyetem tanára.

Dr. Bartha Krisztina tanárnő óvodapedagógus és tanító szakos hallgatók részére tartott előadásokat részben a kétnyelvűség kérdéskörét felölelő témákban, részben pedig a beszédészlelést, beszédmegértést, valamint a beszédfeldolgozási folyamatok működését érintő kérdésekről, a fejlesztés lehetőségeiről.

Bővebben...
 
Tehetségpont sikeres akkreditációja
2016. október 04. kedd, 12:55

 

  A MATEHETSZ ünnepélyes táblaátadó rendezvényt szervezett azon Tehetségpontok számára, amelyek 2016 tavaszán sikeres akkreditációs eljárás lefolytatásában vettek részt. A Tehetségpontok munkájának elismerése céljából szervezett ünnepélyes táblaátadásra 2016. október 1-jén került sor Budapesten. Karunkat Dr. Katona Krisztina képviselte a rendezvényen, ő vehette át az „AKKREDITÁLT KIVÁLÓ TEHETSÉGPONT” minősítésű táblát és a hozzá tartozó tanúsítványt.
Bővebben...
 
Szarvasi Szabadegyetem
2016. október 04. kedd, 10:45

 

 

Felelősséggel tartozunk őseinknek. Nemzetünk életben tartása és felvirágoztatása mindannyiunk kötelessége. Wass Albert szavai soha nem voltak aktuálisabbak, mint ma: „Együtt erő vagyunk, szerteszét gyöngeség.”


A fenti gondolatokkal vette kezdetét 2016. szeptember 29-én délután a „Történelmi Magyarország közepe” emlékműnél „Középpontban a család” címmel megrendezett I. Szarvasi Szabadegyetem.

Bővebben...
 
Ünnepi tanévnyitó
2016. szeptember 30. péntek, 12:07

 

  A 2016/17-es tanév ünnepélyes megnyitására a Pedagógiai Karon 2016. 09. 27-én a Kar munkatársainak, valamint az első évfolyamos hallgatóknak a részvételével került sor az intézmény nagyelőadójában.
Bővebben...
 
Díszoklevél átadó ünnepség a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2016. szeptember 30. péntek, 08:07

 

  Arany, gyémánt, vas, rubin és gránit díszdiplomákat adtak át az 50, 60, 65, 70 és 75 éve végzettek számára a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán 2016. szeptember 24-én.
Bővebben...
 
Sportnap
2016. szeptember 26. hétfő, 10:11

 

  Az idén szeptember 20-án rendezték meg országszerte az Egyetemi Sport Nemzetközi Napja elnevezésű programsorozatot. A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karának hallgatói gazdag programmal csatlakoztak ehhez a sportnaphoz. A rendezvényt közös bemelegítéssel indítottuk, amit öt hallgató vezetett az intézmény tornatermében. Ezt követően a tanárok és a hallgatók közötti röplabdamérkőzéssel folytatódott a sportnap. Majd a sportági versenyek következtek hallgatói csapatok körmérkőzéseivel: röplabda, floorball és a sportcsarnokban teremfoci.
Bővebben...
 
Gólyatábor 2016
2016. szeptember 22. csütörtök, 08:21

 

  Népes I. éves hallgatói létszámmal kezdte meg a tanévet Karunk nappali tagozatos hallgatósága. Mint minden tanévet megelőzően, most is szeretettel várta és fogadta az I. éves „gólyákat” a felsőbb évesekből álló szervezői gárda a HÖK irányításával. Az 5 napos rendezvény során a „gólyák” betekintést nyerhettek főiskolai karunk életébe, Szarvas város sportolási, közművelődési és természeti kincseibe. A gólyatáborban résztvevők a lovagi tornák, lovagi élet hangulatával és középkori szokásokkal ismerkedhettek meg, vicces vetélkedők, sport- és kulturális programokon keresztül.
Bővebben...
 
Hittanosok műsora és ételosztás Kalkuttai Teréz anya szentté avatásának alkalmából
2016. szeptember 21. szerda, 07:36

 

 

2016. szeptember 4-én Ferenc pápa szentté avatta Boldog Kalkuttai Teréz nővért. A Máltai Szeretetszolgálat szarvasi csoportja Seidl Ambrus plébánossal összefogva úgy döntött, hogy ezen alkalomból Szent Teréz anya munkásságának és élethivatásának méltó emléket állítván szeretne örömet okozni a szarvasiaknak.

Szeptember 18-án vasárnap délben városunk Fő tere megtelt ünneplő ruhás kisiskolásokkal, szülőkkel és a Kalkuttai Szent Teréz tiszteletére rendezett műsor és ételosztás iránt érdeklődőkkel.

Bővebben...
 
Szarvasi Szabadegyetem
2016. május 30. hétfő, 08:49

 

 

Dombormű. Egy pont. Örökség. És az, ami körülötte van.
A fák, az évszázados fák.
Igazi gyökerek. A gyökerekhez való hűség és hála.
A különleges, erős fatörzsekben.
Szimbólumértékekben. A családok. A gyermekek. A hagyomány.
A lélekformálás.
A helyes önértékelés.
A légkörünk, a szellem: a szakma, a történelmi egyházak,
a Kormány képviselőinek megnyilvánulása.


Mindez a Szarvasi Szabadegyetemen 2016.szeptember 29. - október 01-jéig, a Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara és a MTA SZAB Reprodukciós Egészségvédelmi Munkabizottság szervezésében.


A Szabadegyetem részletes programfüzete megtekinthető ITT.

 

 

 


6. oldal / 17

Képgaléria

 

TOVÁBBKÉPZÉSI AJÁNLAT

ÓVODÁK, ISKOLÁK

RÉSZÉRE


A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

MEGHOSSZABBÍTÁSRA KERÜLT!

A képzésekre történő jelentkezések határideje:

2017. július 30.

 

Videotár

Német ösztöndíj

Német szakirányos hallgatók figyelmébe ajánljuk az alábbi ösztöndíjlehetőséget, amellyel 2017. július 9-15-ig német nyelvű továbbképzésen vehetnek részt Bajorországban RÉSZLETEK

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.