Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetést vehetett át Lonovics László, főiskolánk docense
2017. január 25. szerda, 12:58

 

  A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan 2017. január 22-én Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban vehette át a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetést Lonovics László, főiskolánk docense. A díjat magas színvonalú művészeti tevékenységéért, példamutató, szakmai alázattal végzett művészetszervező munkájáért Szarvas Péter polgármestertől vehette át.
 
Bővebben...
 
Alkalmassági vizsga
2017. január 20. péntek, 12:08

 

  2017. január 20-án a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara az alapképzésre - óvodapedagógus, tanító, csecsemő- és kisgyermeknevelő szakra - felvételizőknek alkalmassági vizsgát szervezett. A pályázók ének - zenei, beszéd, és testi egészségi alkalmassági vizsgán vettek részt. A nemzetiségi (német/roma/román/szlovák) szakirányokra jelentkezők nyelvi elbeszélgetésen bizonyíthatták a nyelvi felkészültségüket. Összesen 68 pályázó jelent meg intézményünkben.
Bővebben...
 
Felvételi tájékoztató a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban
2017. január 17. kedd, 10:15

 

  A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara 2017. január 16-án tartott felvételi tájékoztatót a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban a végzős diákoknak.
Kovács Katalin tanulmányi osztályvezető a Főiskolai és a Pedagógiai Kari szakokról, a központi felvételi eljárásról, a hitéleti képzések belső, intézményi jelentkezéséről és a szakok felvételi követelményeiről szólt. Örömmel jelentette be, hogy 2017. február 1-től a gyulai Egészségtudományi Intézet a Gál Ferenc Főiskola Intézeteként működik tovább.
Bővebben...
 
Nyugdíjasok köszöntése a Pedagógiai Karon
2016. december 22. csütörtök, 13:15

 

  A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar mindig figyelt, figyel nyugdíjas munkatársaira. Az év búcsúztatására is egy közös ünneplésre hívták őket. A program a Gyakorló Iskola első osztályos gyerekeinek betlehemes játékával indult,majd Bíró Gyula a Gyakorló Intézmény igazgatója és Dr. Lipcsei Imre a Pedagógiai Kar dékánja idézte fel az év történéseit.
Bővebben...
 
Könyvtárátadó ünnepség a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2016. december 14. szerda, 08:45

 

  A szarvasi Pedagógiai Kar 2014. augusztus 1-én lépett át a Szent István Egyetemből a Gál Ferenc Főiskolába. Az átadás-átvétel mindkét fél részéről korrekt módon történt, egyedül a könyvtárral kapcsolatban nem engedett a SZIE. A Pedagógiai Karnak ki kellett költöznie abból a könyvtárból, melyet a szomszédos Agrár Karral 2000-ben hoztak létre és tizennégy éven keresztül problémamentesen működtették, sikeresen fejlesztették.
Bővebben...
 
Felvételi tájékoztató a Tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnáziumban és a Főiskola Pedagógiai Karán
2016. december 19. hétfő, 12:15

 

 

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara 2016. december 15-én tartott felvételi tájékoztatót a Tiszaföldvári Hajnóczy József Gimnáziumban a végzős, illetve a végzés előtt álló diákoknak. 2016. december 16-án a Pedagógiai Kar fogadta a Gyulai Szakképzési Centrum Székely Mihály Szakképző Intézmény pedagógiai irányultságú osztályát.

Kovács Katalin tanulmányi osztályvezető a Főiskolai és a Pedagógiai Kari szakokról, a központi felvételi eljárásról, a hitéleti képzések belső, intézményi jelentkezéséről és a szakok felvételi követelményeiről szólt.

Bővebben...
 
Megbeszélés a német nemzetiségi óvodapedagógus-képzést érintő problémákról
2016. december 14. szerda, 08:42

 

  2016. december 8-án a Parlamentben került sor arra a megbeszélésre, amelyet Ritter Imre német nemzetiségi parlamenti szószóló kezdeményezett a német nemzetiségi óvodapedagógus-képzést érintő problémákról, főként a kritikus német nemzetiségi óvodapedagógus-hiányról és ennek orvoslási lehetőségeiről. A megbeszélésen valamennyi ilyen képzést folytató óvóképző intézmény szakmailag képviseltette magát. Karunkról dr. Fest Sarolta és dr. Szilvássy Orsolya vett részt az egyeztetésen.
Bővebben...
 
Adventi Hangverseny
2016. december 12. hétfő, 12:08

 

 

Az adventi készülődés és gyertyagyújtás mellett szép hagyomány a Pedagógiai Karon az Adventi hangverseny megrendezése.


Ebben az évben valamennyi hallgatói csoport külön műsorral készült a hangversenyre. Jó volt tapasztalni, hogy az itt töltött évek nem múltak el nyomtalanul hallgatóink zenei fejlődésében.

Bővebben...
 
Kétnapos konferencia Kárpátalján
2016. december 05. hétfő, 10:34

 

  November 10-11-én „Az ukrajnai felnőttképzés (diploma utáni képzések) realitásai és perspektívái Ukrajna európai integrációjának tükrében” című konferencián vett részt Dr. Lipcsei Imre.  Az Ukrán Oktatási Minisztérium és a Kárpátaljai Pedagógus-továbbképző Intézet közös szervezésében megvalósuló rendezvényen az ukrán egyetemek hosszú felsorolásában jó volt olvasni az  Iнститут  iм. Гала Ференца (Copвoш, Угорщина) bejegyzést is.
Bővebben...
 
Szabadkán járt a Pedagógiai Kar dékánja
2016. december 02. péntek, 09:56

 

  Az Újvidéki Egyetem Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, tíz éves fennállásának  jubileumi ünnepségét 2016. november 25-én tartotta.  A szabadkai Városháza  impozáns dísztermében megtartott rendezvényen Dr. Lipcsei Imre a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar dékánja képviselte az Intézményt.  Dr. Lepes Josip dékán köszöntése után, Pásztor István a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke méltatta a magyar tannyelvű képzés fontosságát, mely a magyar nyelv, a kultúra és egyben a magyarság megtartásának zálogát jelenti a Vajdaságban.
Bővebben...
 


7. oldal / 21

Adventi programok

Képgaléria

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.