Elnökségválasztó alakuló ülés a Gál Ferenc Főiskolán, Szegeden
2017. június 20. kedd, 15:58

 

  2017. április 27-én Gyulán, a kilencedik alkalommal megrendezett „A megelőzés szolgálatában” című konferencia zárásaként került sor a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság közgyűlésére. Ekkor a jelenlévők megválasztották a Társaság vezetőségét, amely alakuló ülését június 16-án, 14:00 órától tartotta Szegeden a Gál Ferenc Főiskola tanácskozójában.
Bővebben...
 
Motoros teljesítmények összehasonlító vizsgálata óvodáskorban címmel tartott előadást Dr. Fest Sarolta főiskolai tanár
2017. június 12. hétfő, 13:58

 

  A Magyar Sporttudományi Társaság a Pécsi Tudományegyetemmel együttműködve 2017. június 1. és 3. között Pécsett, a Palatinus Hotelben tartotta idei éves, immáron a XIV. Országos Sporttudományi Kongresszusát, tagjai, a hazai, illetve a nemzetközi sportszakemberek részére.

A kongresszus mottója: „Sporttudomány az egészség és a teljesítmény szolgálatában” volt
Bővebben...
 
Alkalmassági vizsga
2017. május 29. hétfő, 15:08

 

  2017. május 29-én a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara az alapképzésre - óvodapedagógus, tanító, csecsemő- és kisgyermeknevelő szakra - felvételizőknek alkalmassági vizsgát szervezett. Dr. Lipcsei Imre a Kar dékánja köszöntötte a pályázókat és a pedagógus életpálya modell bemutatásával bíztatta a sikeres alkalmassági vizsga teljesítésére.  Kovács Katalin a Tanulmányi Osztály vezetője ismertette az alkalmassági területeit, helyszíneit és a vizsga szabályait.
Bővebben...
 
Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Pályázat a 2017/2018. tanévre
2017. május 17. szerda, 14:29

 

 

Az oktatásért felelős miniszter köztársasági ösztöndíjat – JOGSZABÁLYMÓDOSÍTÁSBAN MEGHATÁROZOTT NÉVVÁLTOZÁST KÖVETŐEN NEMZETI FELSŐOKTATÁSI ÖSZTÖNDÍJAT adományoz a felsőoktatási intézmények kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatói részére.
 

Az ösztöndíj adományozásának rendjét és feltételeit a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (Nftv.) 114/D. és 114/G § valamint a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III.26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) tartalmazza.


A pályázat beadási határideje: 2017. július 3.


A Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj Páyázat részletes útmutatója megtekinthető ITT.

 

 

 
Felhívás tanítók számára angol nyelvi műveltségterületi kiegészítő képzésre
2017. május 11. csütörtök, 15:02

 

 

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara 4 féléves, angol műveltségterületi levelező kiegészítő képzést hirdet tanító diplomával rendelkezőknek, amire félévente négy szombaton egész napos konzultációval kerül sor.

 

Bővebben...
 
Szlovák kollégák látogatása a Rózsahegyi Katolikus Egyetemről
2017. május 09. kedd, 13:55

 

  2017. április 29-én a CEEPUS program keretén belül négy szlovák kolléga érkezett karunkra a Rózsahegyi Katolikus Egyetemről, hogy órákat adjanak szlovák nemzetiségi szakos hallgatóink részére.
Bővebben...
 
„Alázatosság, készenlét, szolgálat…” - Legkiválóbb Óvodapedagógus Jelölt Díj 2017
2017. május 02. kedd, 10:45

 

  Bíró Gyula a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda igazgatója, főiskolai mestertanár Ferenc pápa gondolataival köszöntötte a megjelenteket, azokat a főiskolai hallgatókat, akik szakvezetőik ajánlása nyomán a kimagasló elméleti és gyakorlati tudás „ígéreteiként” mérettethették meg magukat a GFF Gyakorló Intézményének hagyományos szakmai alkalmán.
Bővebben...
 
Alkalmassági vizsga
2017. április 28. péntek, 11:08

 

  2017. április 28-án a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara az alapképzésre - óvodapedagógus, tanító, csecsemő- és kisgyermeknevelő szakra - felvételizőknek alkalmassági vizsgát szervezett. Dr. Lipcsei Imre a Kar dékánja köszöntötte a pályázókat és a pedagógus életpálya modell bemutatásával bíztatta a sikeres alkalmassági vizsga teljesítésére.  Kovács Katalin a Tanulmányi Osztály vezetője ismertette az alkalmassági területeit, helyszíneit és a vizsga szabályait.
Bővebben...
 
Tavaszi Hangverseny
2017. április 28. péntek, 07:40

 

 

Hagyományos esemény a Kommunikációs tanszék ének-zenei szakcsoportja életében, hogy a tavaszi félév utolsó napjaiban bemutatják a hallgatók, hogy az énekkar, kamarakórus és a tehetséges hallgatók milyen új művekkel bővítették repertoárjukat.

Hivatásukra készülve meg kell tanulniuk a leendő pedagógusoknak, hogyan juttassák az őket hallgatókat – legyenek ők gyerekek vagy felnőttek -, zenei élményhez. Ezzel az élménnyel válhatnak tanítványaik zeneszeretőkké.

Bővebben...
 
Tehetség konferencia a szarvasi Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2017. április 27. csütörtök, 10:40

 

  2017. április 26-án zsúfolásig megtelt a főiskolánk nagyelőadója a 31 településről érkező volt hallgatóinkkal, vendégeinkkel, Szarvas város köznevelési intézményeinek vezetőivel ahová azokat a végzett szakirányú szakvizsgázott pedagógus kollégákat vártuk, akik a főiskolánkon szerezték meg a tehetségfejlesztő szakirányú, szakvizsgás oklevelüket. A konferencia célja egyrészt az volt, hogy megtudjuk a kollégáktól, hol tartanak az intézményükben a tehetségek gondozásában, másrészt segítsük tovább az ez irányú munkájukat.
Bővebben...
 


8. oldal / 24

Képgaléria

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2008/2009-es tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.