Tudományos Diákköri Konferencia
2016. április 22. péntek, 08:58

 

  2016. április 18-án délután rendezte meg a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a kari tudományos diákköri konferenciát. A hallgatói kutatások bemutatása két szekcióban folyt Szakács Mihályné dr. és Virágné dr. Horváth Erzsébet ny. főiskolai tanárok elnöklése mellett. A konferencia megrendezését  segítette a Nemzeti Tehetség Program Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása NTP-HHTDK-15 pályázata.
Bővebben...
 
„A tanítók csak az ajtót nyitják ki, belépned neked kell…” - Legkiválóbb Óvodapedagógus Jelölt Díj 2016
2016. április 22. péntek, 08:18

 

  Végzős hallgatóink közül heten léptek be a GFF Pedagógiai Karának impozáns tanácskozójába 2016.április 20-án délután. Abba a terembe, ahol éppen egy izgalmas verseny előkészítésének utolsó fázisa zajlik. Hamarosan kezdetét veszi a „Legkiválóbb óvodapedagógus jelölt” - díj kiválasztásának szakmai délutánja. A cím elnyerése nappali tagozatos, végzős óvodapedagógus hallgatók köréből lehetséges, a szükséges feltételrendszert komoly szabályzat rögzíti.
Bővebben...
 
Szakmai gyakorlat Szarvason az ERASMUS+ Európai Uniós pályázat keretén belül
2016. április 19. kedd, 10:00

 

  Az ERASMUS+ Európai Uniós pályázat keretén belül lehetőségünk adódott egy két hetes szakmai gyakorlaton való részvételre Szarvason. Szlovákiából, Losoncról a Pedagógiai és Szociális Akadémia 1. és 2. osztályából érkeztünk. Gyakorlatunknak a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda, Bölcsőde adott otthont. Az óvodában nagy szeretettel fogadtak bennünket. Bekapcsolódhattunk az óvoda életébe és sok újdonsággal ismerkedhettünk meg.
Bővebben...
 
A nemzetiségi pedagóguspálya új kihívásai - konferencia Szarvason
2016. április 14. csütörtök, 13:43

 

  A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara április 13-án rendezte meg az ötödik szarvasi nemzetiségi konferenciát. „A nemzetiségi pedagóguspálya új kihívásai” címet viselő eseményen szlovák, román és német nemzetiségi képzést folytató pedagógusok és nemzetiségi közéleti személyiségek vettek részt. A rendezvényt az EMMI Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága támogatta a NEMZ-KUL-16-0560 azonosítószámú pályázat keretében.

Bővebben...

 
Országos népdaléneklő verseny
2016. április 08. péntek, 08:42

 

  Az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán második alkalommal rendezték meg az országos népdaléneklő versenyt. A rendezvényen a Gál Ferenc Főiskolát az a két hallgató – Kozma Réka Anna 2. évfolyamos óvodapedagógus szakos hallgató és Solcan Kármen 1. évfolyamos tanító szakos – képviselte, akik a Pedagógiai Kar népdaléneklő versenyének 1. helyezettjei lettek.
Bővebben...
 
Országos matematika tanítási verseny a GFF Pedagógiai Karán
2016. április 05. kedd, 06:55

 

  A matematika tantárgy sokunknak gyomorgörcs érzetét kelti, visszagondolva általános- és középiskolai éveinkre, azokra a küzdelmekre, amit a négyzetrácsos füzet fölé görnyedve egy-egy képlet megoldásáért folytattunk. Mi, és sokszor a családunk is. Nem volt ez másképp a bölcsészkaron akkor sem, ha mindig ott dobogott a halántékomban Kant ismert mondata szabadon, hogy minden tudomány csak annyira tudomány, amennyi matematika van benne.
Bővebben...
 
A nemzetiségi pedagógus pálya új kihívásai - nemzetiségi konferencia Szarvason
2016. március 31. csütörtök, 11:51

 

  A Főiskola szarvasi Pedagógiai Karán 2016. április 13-án immár ötödik alkalommal rendeznek nemzetiségi konferenciát

Bővebben...

 

 

 
Lonovics László képzőművész Rétegek című kiállítása
2016. március 29. kedd, 14:45

 

 

2016. március 16-án nyílt meg Lonovics László képzőművész Rétegek című kiállítása Gyulán az Erkel Ferenc Művelődési Központ földszinti galériájában. A kiállítást Durkó Károly az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke nyitotta meg a nagyszámú közönség előtt.

Bővebben...
 
Irodalom és képzőművészet, karöltve
2016. március 29. kedd, 14:37

 

 

A Békéscsabai Jókai Színházban 2016. február 29-én az Irodalom és képzőművészet, karöltve című sorozat estjének vendégei voltak Elek Tibor irodalomtörténész, a Körös Irodalmi Társaság elnöke és Lonovics László festőművész, a Békéstáji Művészeti Társaság elnöke.

Bővebben...
 
Húsvéti készülődés a Pedagógiai Kar kollégiumában
2016. március 23. szerda, 11:43

 

 

Március 22-én, kedden a Pedagógiai Kar kollégiumi társalgójában a Hallgató Önkormányzat jóvoltából húsvéti kézműves alkalmon vehettek részt az érdeklődők. A HÖK-tagok Feifrik Zoltán kollégiumi referens szakértő vezetése mellett napokkal az esemény előtt már nagy buzgalommal készülődött: gipszformákat öntöttek, előkészítették a tojásdíszítéshez kellő eszközöket és komfortosan berendezték a társalgót az alkotáshoz. Csipkével, sujtással, paszománnyal, színes fonállal, vagy akár számtalan színű csillogó flitterrel is lehetett hungarocell tojásokat díszíteni a gipsz mécsestartók és húsvéti mágnes figurák festése mellett.

Bővebben...
 


9. oldal / 17

Képgaléria

 

TOVÁBBKÉPZÉSI AJÁNLAT

ÓVODÁK, ISKOLÁK

RÉSZÉRE


A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

MEGHOSSZABBÍTÁSRA KERÜLT!

A képzésekre történő jelentkezések határideje:

2017. július 30.

 

Videotár

Német ösztöndíj

Német szakirányos hallgatók figyelmébe ajánljuk az alábbi ösztöndíjlehetőséget, amellyel 2017. július 9-15-ig német nyelvű továbbképzésen vehetnek részt Bajorországban RÉSZLETEK

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.