Dankó Béla országgyűlési képviselő Pedagógusnapi köszöntője
2016. június 10. péntek, 08:55

                                                                                                                                                                               

 

 

 
Rózsahegyi Katolikus Egyetem oktatójának előadása a közép-európai felsőoktatási intézmények együttműködése keretében
2016. június 09. csütörtök, 10:20

 

  A közép-európai felsőoktatási intézmények együttműködése keretében (CEEPUS) június elején vendégünk volt a Rózsahegyi Katolikus Egyetem neveléstörténettel foglalkozó oktatója, Miroslav Gejdos. A professzor úr június 8-án legújabb nemzetközi kutatásai alapján szlovák nyelven előadást tartott az európai jelentőségű szarvasi pedagógusról, polihisztorról, Tessedik Sámuelről. A városi szinten is élénk érdeklődéssel kísért előadás helyszíne a Szlovák Általános Iskola könyvtára volt.

 

 

 
Alkalmassági vizsga
2016. június 02. csütörtök, 13:07

 

  2016. június 2-án a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara az alapképzésre - óvodapedagógus, tanító, csecsemő- és kisgyermeknevelő szakra - felvételizőknek alkalmassági vizsgát szervezett. A pályázók ének - zenei, beszéd, és testi egészségi alkalmassági vizsgán vettek részt. A nemzetiségi (német/roma/román/szlovák) szakirányokra jelentkezők nyelvi elbeszélgetésen bizonyíthatták a nyelvi felkészültségüket. Összesen 60 pályázó jelent meg intézményünkben.
Bővebben...
 
Gerhardus Tudományos Diákköri Konferencia (GTDK) 2017.02.23-24.
2016. május 30. hétfő, 08:49

 

 

Gerhardus Tudományos Diákköri Konferenciát (GTDK) hirdetett meg a Gál Ferenc Főiskola, melyre magyarországi, határokon túli, valamint távolabbi országok felsőoktatási intézményeiben tanuló magyar, illetve a magyar kultúrát befogadó keresztény hallgatókat vár. Mindazokat, akik akár a történelmi egyházak által fenntartott, akár állami intézményekben tanulnak, mind hitéleti, mind egyes világi szakokon.


A konferencia szegedi döntője 2017. február 23-24-én lesz, az őszi jelentkezés feltételeiről a GFF honlapja tájékoztat.


A felhívás megtekintéséhez kattintson IDE.

 

 

 
Szlovákiai vendégek előadása CEEPUS-program keretén belül a Pedagógiai Karon
2016. május 17. kedd, 08:27

 

  2016. május 2-án két szlovák vendég látogatta meg karunkat a Rózsahegyi Katolikus Egyetemről. Beáta Akimjaková és kollégája, Marta Oravcová a közép-európai felsőoktatási intézményeket összefogó CEEPUS-program keretén belül érkeztek hozzánk. Délután Beata Akimjaková nyilvános előadáson szlovák nyelven mutatta be az általa igazgatott lőcsei Jurej Pales Intézetet, az ott folyó képzéseket, diákéletet, általában a szlovákiai oktatási rendszert.
Bővebben...
 
„Végzős Hét” a Pedagógiai Karon
2016. május 13. péntek, 07:32

 

 

Minden tanévben a második félév szorgalmi időszakának utolsó hete végzős hallgatóink számára egy tartalmas és élményekben gazdag időszak, amely ebben a tanévben sem volt másképp. 2016. május 02-05 között „Végzős Hét” volt Karunkon.

Hétfőn este került sor a Kollégiumi Ballagásra. A kollégium udvarára gyertyával kezükben, énekelve érkeztek meg a végzősök, ahol az esemény résztvevői meghatódottsággal hallgathatták a dalokat, nosztalgiázva idézhették fel az elmúlt három/négy év eseményeit.

Bővebben...
 
Dékáni Kollégiumi értekezlet Szarvason
2016. május 12. csütörtök, 07:59

 

  A Tanító, az Óvodapedagógus, a Konduktor, a Kisgyermeknevelő és a Gyógypedagógia képzést folytató egyetemi és főiskolai karok dékánjai, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán tartották meg soron következő ülésüket. A két napos rendezvényen mind a 18 képzőintézmény képviseltette magát. Május 9-én délután dr. Kozma Gábor a GFF rektorának köszöntője után a Kisgyermeknevelő alapszak iránti megnövekedett jelentkezések adta feladatokról, az aktuális intézményi összevonások – szétválások tapasztalatairól, a Programfejlesztő Bizottság előtt álló feladatokról és az MRK Pedagógus Bizottságának tevékenységéről  folyt a tanácskozás.
Bővebben...
 
Önkéntes munka az Ágota Alapítvány nyári táborában
2016. május 11. szerda, 14:01

 

  Az Ágota Alapítvány mentori munkára hívja és várja hallgatóinkat 2016. július második felében állami gondozott gyermekek és fiatalok nyári táborába! Ez olyan önkéntes lehetőség, amely sok szakismeretet igényel, vagyis elsősorban a Gál Ferenc Főiskola hallgatóinak nagy kihívás. Az eddig tanultakat élesben lehet kipróbálni egy jól felkészült csapattal, amely a szakma és a társadalom nagy elismerésével végzi hivatását. Egy alapos elméleti és gyakorlati felkészítés után lehet bekapcsolódni a nyári táboroztatásba. Tekintettel arra, hogy Főiskolánk hallgatói számára ez komoly kihívást jelentő gyakorlati lehetőség, ezért – a Kateketikai Irodával is egyeztetve – elfogadásra kerül szakmai gyakorlatként, továbbá a következő félévbe beszámítható kreditpontokat érő speciális kollégiumként is. Várjuk nappali és levelező tagozatos szegedi és szarvasi hallgatóink jelentkezését 2016.05.20-ig!


Az Ágota Alapítvány nyári táborában való önkéntes tevékenységre történő felhívás megtekinthető ITT.

 

Bővebben...
 
Köztársasági Ösztöndíj Pályázat a 2016/2017. tanévre
2015. május 29. péntek, 10:08

 

 

Az oktatásért felelős miniszter köztársasági ösztöndíjat adományoz a felsőoktatási intézmények kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatói részére.
 

A köztársasági ösztöndíj adományozásának rendjét és feltételeit a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (Nftv.) 64.§ (5) bekezdése valamint a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III.26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) tartalmazza.


A pályázat beadási határideje: 2016. július 1.


A Köztársasági Ösztöndíj Páyázat részletes útmutatója megtekinthető ITT.

 

 

 
Alkalmassági vizsga
2015. május 29. péntek, 12:08

 

  2016. április 29-én a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara az alapképzésre - óvodapedagógus, tanító, csecsemő- és kisgyermeknevelő szakra - felvételizőknek alkalmassági vizsgát szervezett. A pályázók ének - zenei, beszéd, és testi egészségi alkalmassági vizsgán vettek részt. A nemzetiségi (német/roma/román/szlovák) szakirányokra jelentkezők nyelvi elbeszélgetésen bizonyíthatták a nyelvi felkészültségüket. Összesen 109 pályázó jelent meg intézményünkben.
Bővebben...
 


9. oldal / 19

Képgaléria

Videotár

Tudomány Ünnepe

DAAD ösztöndíj

DAAD ösztöndíjak németországi továbbtanuláshoz és kutatáshoz RÉSZLETEK

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.