Országos népdaléneklő verseny
2016. április 08. péntek, 08:42

 

  Az ELTE Tanító- és Óvóképző Karán második alkalommal rendezték meg az országos népdaléneklő versenyt. A rendezvényen a Gál Ferenc Főiskolát az a két hallgató – Kozma Réka Anna 2. évfolyamos óvodapedagógus szakos hallgató és Solcan Kármen 1. évfolyamos tanító szakos – képviselte, akik a Pedagógiai Kar népdaléneklő versenyének 1. helyezettjei lettek.
Bővebben...
 
Országos matematika tanítási verseny a GFF Pedagógiai Karán
2016. április 05. kedd, 06:55

 

  A matematika tantárgy sokunknak gyomorgörcs érzetét kelti, visszagondolva általános- és középiskolai éveinkre, azokra a küzdelmekre, amit a négyzetrácsos füzet fölé görnyedve egy-egy képlet megoldásáért folytattunk. Mi, és sokszor a családunk is. Nem volt ez másképp a bölcsészkaron akkor sem, ha mindig ott dobogott a halántékomban Kant ismert mondata szabadon, hogy minden tudomány csak annyira tudomány, amennyi matematika van benne.
Bővebben...
 
A nemzetiségi pedagógus pálya új kihívásai - nemzetiségi konferencia Szarvason
2016. március 31. csütörtök, 11:51

 

  A Főiskola szarvasi Pedagógiai Karán 2016. április 13-án immár ötödik alkalommal rendeznek nemzetiségi konferenciát

Bővebben...

 

 

 
Lonovics László képzőművész Rétegek című kiállítása
2016. március 29. kedd, 14:45

 

 

2016. március 16-án nyílt meg Lonovics László képzőművész Rétegek című kiállítása Gyulán az Erkel Ferenc Művelődési Központ földszinti galériájában. A kiállítást Durkó Károly az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke nyitotta meg a nagyszámú közönség előtt.

Bővebben...
 
Irodalom és képzőművészet, karöltve
2016. március 29. kedd, 14:37

 

 

A Békéscsabai Jókai Színházban 2016. február 29-én az Irodalom és képzőművészet, karöltve című sorozat estjének vendégei voltak Elek Tibor irodalomtörténész, a Körös Irodalmi Társaság elnöke és Lonovics László festőművész, a Békéstáji Művészeti Társaság elnöke.

Bővebben...
 
Húsvéti készülődés a Pedagógiai Kar kollégiumában
2016. március 23. szerda, 11:43

 

 

Március 22-én, kedden a Pedagógiai Kar kollégiumi társalgójában a Hallgató Önkormányzat jóvoltából húsvéti kézműves alkalmon vehettek részt az érdeklődők. A HÖK-tagok Feifrik Zoltán kollégiumi referens szakértő vezetése mellett napokkal az esemény előtt már nagy buzgalommal készülődött: gipszformákat öntöttek, előkészítették a tojásdíszítéshez kellő eszközöket és komfortosan berendezték a társalgót az alkotáshoz. Csipkével, sujtással, paszománnyal, színes fonállal, vagy akár számtalan színű csillogó flitterrel is lehetett hungarocell tojásokat díszíteni a gipsz mécsestartók és húsvéti mágnes figurák festése mellett.

Bővebben...
 
Népdaléneklő verseny
2016. március 22. kedd, 12:39

 

 

Első ízben rendeztük meg népdaléneklő versenyünket. Minden induló egy dalcsokorral nevezett. A jelenlévőket és a zsűri tagjait Bartáné Góhér Edit tanárnő Kodály Zoltán szavaival köszöntötte. Az induló versenyzőket négy tagú zsűri – Privler Mária nyugalmazott főiskolai adjunktus, Katona Krisztina főiskolánk tanára, Boczonádi Zsuzsanna, Gedó Gabriella  pontozta, értékelte. A köszöntést követően Gedó Gabriella harmadéves tanító szakos hallgató bátorító szavait és népdalcsokrát hallgattuk.

Bővebben...
 
Ha tavasz, akkor óvodapedagógiai konferencia Kárpátalján
2016. március 22. kedd, 11:25

 

  2016. március 11-12-én rendezték meg a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség és a Kárpátaljai Pedagógus-továbbképző Intézet szervezésében "Az óvodai nevelés jelene és távlatai" című nemzetközi tudományos-gyakorlati konferenciát. Mint az elmúlt évtizedben minden évben, most is meghívták a rendezvényre a GFF Pedagógiai Kar dékánját, Dr. Lipcsei Imrét, aki egy órás előadást tartott a kárpátaljai magyar óvodapedagógusoknak.
Bővebben...
 
Országos Tanítási Verseny a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2016. március 20. vasárnap, 13:00

 

  „Tanuld és tanítsd a jobbat!” címmel országos tanítási versenyt szervezett a Gál Ferenc Főiskola szarvasi campusa: a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara, a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskolájával együttműködésben. Az immár második alkalommal megrendezett tanítási verseny méltó örököse kíván lenni a korábbi Országos Apáczai Tanítási Versenynek. Matematika, környezetismeret, testnevelés tantárgyakból hirdeti meg a tanítóképzést folytató felsőoktatási intézmények hallgatóinak a szakmai rendezvényt.
Bővebben...
 
Tesz-Vesz Tavasz - Önkénteskedés a Gyakorlóban
2016. március 17. csütörtök, 11:22

 

 

2016.március 10-én délután a Pedagógiai Kar hallgatóinak egy önkéntes csoportja (Horváth Bence Bernát HÖK elnök, Sás Norbert, Miron Bianka és Varga Viktória) Jancsó Brigitta lelkészségi munkatárs vezetésével ismét bekapcsolódtak az egyházmegyei teszveszelésbe.

Eredeti céljuk a tavalyi munkálatokhoz hasonlóan a Gyakorlóintézmény óvodai és iskolai udvarának rendbe tétele lett volna, de a sáros, esős idő miatt egy másik, de ugyanúgy hasznos feladatot kaptak. Az iskola és az óvoda udvarán található kő-és műanyag ülő alkalmatosságokat és az óvodai asztalkákat, székeket tisztították meg, valamint az új műfüves futballpályát is makulátlanra gereblyézték a másnapi iskolai ünnepségre.

Bővebben...
 


9. oldal / 17

Képgaléria

 

TOVÁBBKÉPZÉSI AJÁNLAT

ÓVODÁK, ISKOLÁK

RÉSZÉRE


A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

MEGHOSSZABBÍTÁSRA KERÜLT!

A képzésekre történő jelentkezések határideje:

2017. július 30.

 

Videotár

Német ösztöndíj

Német szakirányos hallgatók figyelmébe ajánljuk az alábbi ösztöndíjlehetőséget, amellyel 2017. július 9-15-ig német nyelvű továbbképzésen vehetnek részt Bajorországban RÉSZLETEK

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.