Egyházmegyei zarándoklat és találkozó - mindenkiNEK2020
2019. április 23. kedd, 15:03

 

 

A Szeged-Csanádi Egyházmegye, a Nemzeti Eucharisztikus Kongresszusra való készület jegyében második alkalommal hirdeti meg az Egyházmegyei Zarándoklatot és Találkozót.Időpont: 2019. Május 25. Szombat

Helyszín: Óföldeák

Bővebben...
 
Lonovics László Erasmus mobilitása a nyitrai egyetemen
2019. április 17. szerda, 14:55

 

  Április 8-12-ig a nyitrai Konstantin Filozófiai Egyetem Pedagógia Karának Művészeti Tanszékén volt vendégoktató Lonovics László főiskolai docens. Nemcsak előadást tartott, hanem lehetősége volt megismerni az ott folyó oktatási rendszert és gyakorlatot. A tanszék tárgyi feltételei optimálisak, jól felszerelt szaktantermekkel rendelkezik. A tanszéken kilenc főállású oktató dolgozik.
A fogadó intézményi program szervezése és lebonyolítása doc. Dr. Adriana Récka, PhD. dékánhelyettesnek, Mgr. Ľubomír Zabadal, PhD. Tanszékvezető helyettesnek és Daniel Szalai docensnek köszönhető.


 

Bővebben...
 
Gyökerek és Szárnyak – Nemzetiségi Konferencia
2019. április 16. kedd, 07:53

 

  Április 12-én a Pedagógiai Kar „Gyökerek és Szárnyak – a hitéleti és nemzetiségi nevelésben” címmel rendezte meg hagyományos nemzetiségi konferenciáját. A rendezvényen magas rangú diplomaták, közéleti személyiségek és szakpolitikusok társaságában a régió német, román, szlovák és roma nemzetiségi oktatási intézményeinek és önkormányzatainak munkatársai, valamint a kar oktatói és nemzetiségi szakirányos hallgatói vettek részt.


 

Bővebben...
 
Bíró Gyula igazgató előadása az Óvodapedagógiai Konferencián
2019. április 15. hétfő, 08:39

 

  „Óvodásabb óvoda…” címmel tartott előadást Bíró Gyula főiskolai mestertanár, a szarvasi Gyakorló igazgatója a 2019. április 11-én Kazincbarcikán megrendezett „Játszani is engedd!” Óvodapedagógiai Konferencián. Az országos szakmai konferencián Bíró Gyula bemutatta az óvoda- és iskolapedagógia értékeit, azokat a köznevelési törekvéseket, amelyek támogatják az intézményekben folyó szakmai munkát, pedagógiai innovációkat, és külön hangsúlyt fektetett az óvoda-iskola átmenet támogató pedagógiai, pszichológiai, módszertani vonatkozásokra.


 

Bővebben...
 
Gyökerek és szárnyak – A hitéleti és nemzetiségi nevelésben - Konferencia a GFF Pedagógiai Karán
2019. április 08. hétfő, 13:14

 

 

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara

tisztelettel meghívja Önt és kedves kollégáit

 

GYÖKEREK ÉS SZÁRNYAK –


A HITÉLETI ÉS NEMZETISÉGI NEVELÉSBEN

 

című nemzetiségi konferenciájára.

 

A rendezvényen szlovák, román és német nemzetiségi képzést folytató pedagógusok és nemzetiségi közéleti személyek vesznek részt.
 

 

A KONFERENCIA FŐVÉDNÖKE:


S.E.R. Dr. Kiss-Rigó László
szeged-csanádi püspök

 

  

Bővebben...
 
Nemzetiségi Óvodapedagógus Tanulmányi Ösztöndíj a Gál Ferenc Főiskola hallgatóinak
2019. április 04. csütörtök, 12:05

 

 

Szarvason, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán az idén több nemzetiségi szakirányos hallgató sikeresen pályázott a nemzetiségi óvodapedagógus tanulmányi ösztöndíjra – mind nappali, mind levelező tagozaton.

Örvendetes hír, hogy a következő tanévben nemcsak megmarad ez a pályázati lehetőség, hanem a pályázók köre még bővülni is fog: a tervek szerint a 2019/2020-as tanévben a nemzetiségi óvó szakirányos hallgatók mellett a tanító szakirányos hallgatók is hozzájuthatnak az akár havi 75.000 Ft-ot is elérő anyagi támogatáshoz, amely a nemzetiségi pedagógus hiányt hivatott enyhíteni.

Bővebben...
 
Nagyböjti gondolatok a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2019. április 03. szerda, 10:01

 

 

Nagyböjti gondolatok

 

a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán

 

Seidl Ambrus

 

szarvasi római katolikus plébánossal

Bővebben...
 
10. jubileumi mesemondó- és szavalóverseny Bécsben
2019. április 02. kedd, 12:01

 

  2019. március 30-án Bécsben rendezték meg a 10. jubileumi mesemondó- és szavalóversenyt az Ausztriai Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezésében.
A versenyre több mint 250 mesemondó és szavaló érkezett, akik négy helyszínen, független zsűri előtt mérettettek meg. A versenyre érkeztek Felvidékről, Erdélyből, Vajdaságból, Ausztriából és Magyarországról (Budapestről, Egerből, Pécsről…).


 

Bővebben...
 
Röplabda bajnokság
2019. április 02. kedd, 11:57

 

  2019. március 27-én megrendezésre került Röplabda Bajnokságunk a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar tornatermében. A Kar hallgatói közül négy, 6 fős csapat indult a versenyen, akik megmérkőztek egymással.


 

Bővebben...
 
Lengyel-magyar kapcsolatok a második világháború időszakában - Konferencia a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2019. március 29. péntek, 10:33

 

  „Lengyel-magyar kapcsolatok a második világháború időszakában címmel rendeztek konferenciát csütörtökön Szarvason a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán. Az eseményen előadásokat hallgathattak meg a jelenlévők egyebek mellett a nemzetek közötti barátságról és kapcsolatuk alakulásáról.


 

Bővebben...
 


9. oldal / 41

Képgaléria

 Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2012/2013-as tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.