„Keljünk útra, hogy életet merítsünk!” - Meghívó Egyházmegyei Zarándoklatra és Találkozóra
2018. április 09. hétfő, 09:35

 

 

Szeretettel hívjuk Önt és intézménye tanulóit Egyházmegyei Zarándoklatra és Találkozóra 2018. május 26-án Óföldeákra.

 

Mottó: „Keljünk útra, hogy életet merítsünk!”

 

A keresztény ember életében mindig is fontos volt a zarándoklat: a cél, az út, a megérkezés és a közben megélt Istenkapcsolat. Egyházmegyénk zarándoklatra készül, melynek célja, hogy találkozzunk egymással, Istennel. A zarándoklaton való részvétellel szeretnénk, ha egyházmegyei identitásunk erősödne. Miközben egy közösségélményben van részünk, reméljük, hogy hagyományt is teremtünk.

Bővebben...
 
Pályázati felhívás - „Magyarország jó tanulója − jó sportolója 2017” cím elnyerésére
2018. április 05. csütörtök, 08:55

 

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a „Magyarország jó tanulója − jó sportolója 2017” címmel azon tanulókat és hallgatókat kívánja kitüntetni, akik a 2016/2017. tanévben eredményes tanulmányi munkájuk mellett kimagasló sportteljesítményt nyújtottak.


 

Bővebben...
 
Megjelent Katona Krisztina Mindenben anyanyelv Fejlesztési lehetőségek játékokkal, gyakorlatokkal az óvodában című könyve
2018. április 04. szerda, 11:00

 

  Karunk oktatójának írása 2018 áprilisában a RAABE Kiadó gondozásában látott napvilágot egyrészt önálló kötetként, másrészt az Óvónők kincsestára: Módszertani kézikönyv / Pedagógusok módszertára – tematikus kötetek sorozat harmadik kiadványaként.


 

Bővebben...
 
Országos tanítási verseny
2018. március 27. kedd, 13:10

 

  „Tanuld és tanítsd a jobbat!” címmel országos tanítási versenyt szervezett a Gál Ferenc Főiskola szarvasi campusa: a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a Gál Ferenc Főiskola Gyakorlóintézményével együttműködésben. Az immár harmadik alkalommal megrendezett tanítási verseny mellett most először vetélkedtek ének-zenei tevékenységből a végzős óvodapedagógusok. A hagyományokhoz híven a tanító szakos hallgatók matematika, környezetismeret és testnevelés tantárgyakból versenyeztek.


 

Bővebben...
 
A pozsonyi Comenius Egyetem hallgatóinak és oktatóinak látogatása a szarvasi Pedagógiai Karon
2018. március 27. kedd, 10:10

 

  2018. március 21. és 25. között a pozsonyi Comenius Egyetem 13 pedagógus szakos hallgatója és 4 oktatója (Lilla Korenova, Dusan Kostrub, Jan Guncaga, valamint a pozsonyi pedagógiai kar dékán-helyettese, Eva Faithova) érkezett hozzánk rövid szakmai kirándulásra a CEEPUS program keretében.


 

Bővebben...
 
OECD PISA-felmérés: Németország problémája az oktatásban - A migrációs háttérű tanulók gyenge iskolai teljesítménye
2018. március 27. kedd, 08:08

 

  Az OECD PISA-felmérésének külön kiadása, mely a napokban jelent meg és a 15 éves tanulók iskolai teljesítményét vizsgálta, arra a következtetésre jutott, hogy Németországban a bevándorlói háttérrel rendelkező gyerekeknek gyakrabban van az az érzésük, hogy nem tartoznak ahhoz az iskolához, ahol tanulnak. Kívülállónak érzik magukat. Lemaradásban vannak az olvasás, a természettudományos alapismeretek és a számolás terén, illetve nehezen boldogulnak a német nyelv elsajátításával is. Nincs jelentős különbség a kibocsátó országok tekintetében és abban sem, hogy első vagy második generációs bevándorlókról beszélünk.


 

Bővebben...
 
Kiss-Rigó László püspök Gyula város díszpolgára címet kapott nemzeti ünnepünkön
2018. március 22. csütörtök, 09:42

 

  Tizenkét önkormányzati kitüntetést adott át Görgényi Ernő, Gyula polgármestere a március 15-i ünnepi képviselő-testületi ülés keretében. A Gyula város díszpolgára címet idén Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke vehette át.


 

Bővebben...
 
A VI. kortárs versmondó verseny kárpát-medencei döntője
2018. március 21. szerda, 13:17

 

 

2018. március 9-én, Békéscsabán az Ibsen Ház Jókai Szalonja és a Csabagyöngye Kulturális Központ adott helyet a hatodik alkalommal megrendezett Kortárs versmondó versenynek.


A verseny fővédnöke Seregi Zoltán, védnöke Szente Béla igazgató úr volt. Tizenhét település huszonnégy intézményének százötvenhat diákja jelentkezett a megmérettetésre.
 

Bővebben...
 
Nőnap a Pedagógiai Karon
2018. március 14. szerda, 17:20

 

  A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán a férfi kollégák fontos dátumnak tekintik március 8-át. A Nőnaphoz kapcsolódó, a múlt rendszerhez kötődő kellemetlen emlékeket háttérbe szorítva, a napjainkban itt-ott fellángoló gender-elméleten felülemelkedve, a nemi sztereotípiák fokozatos leépítésével szembefordulva, a Karon megünnepeljük a NŐKET!
 
Bővebben...
 
Március 15-i ünnepi megemlékezés
2018. március 14. szerda, 11:25

 

  A Pedagógiai Karon 2018. március 14-én a hagyományoknak megfelelően emlékeztünk 1848. március 15-ére a Főépület I. emeleti lépcsőfordulójában.
Bővebben...
 


9. oldal / 31

Képgaléria

Erasmus felhívás

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2012/2013-as tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.