Nőnap a Pedagógiai Karon
2017. március 20. hétfő, 08:08

 

  Március 8-án a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar férfi munkatársai egy kis ünnepség keretében köszöntötték a Karon dolgozó hölgyeket. Dr. Lipcsei Imre dékán rövid gondolatai után felkérte Szarka Péter tanár urat, hogy egy szép üzenetet fogalmazzon meg az ünnepeltek számára.
Bővebben...
 
Miniszteri elismerő oklevél
2017. március 14. kedd, 10:25

 

 

Bíró Gyula, a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskola és Gyakorlóóvoda igazgatója, főiskolai mestertanár, Balog Zoltán miniszter úr elismerő oklevelét vehette át nemzeti ünnepünk alkalmával.


A miniszteri oklevél kiemelkedő szakmai tevékenységének elismerése. Bíró Gyula a GFF SZGYÁI intézményvezetője, a GFF ESZK pedagógiai intézetének mestertanára, a GFF PK óraadója, gyakorlati képzésvezetője, a Debreceni Egyetem BTK  óraadó oktatója.  A filozófia, etika, társadalomismeret tantárgyi és a hátrányos helyzetű gyermekek pedagógiájának szaktanácsadója.
 

Bővebben...
 
Tudományos diákköri kutatással kapcsolatos tájékoztató és továbbképzés
2017. március 07. kedd, 09:38

 

  2017. február 28. és március 2. között került megrendezésre az első és másod éves hallgatók számára a tudományos diákköri kutatással kapcsolatos tájékoztató és továbbképzés. A kurzusok keretében megismerkedtek a TDK feladataival, a felépítésével, a rendszerével, az értékelési módjaival.
 
Bővebben...
 
GFF Pedagógiai Kar sikerei a Gerhardus Tudományos Diákköri Konferencián
2017. március 02. csütörtök, 15:58

 

  2017. február 23-24-én került megrendezésre a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gál Ferenc Főiskolájának szervezésében a nemzetközi Gerhardus Tudományos Diákköri Konferencia /GTDK/ döntője. A konferencia célja a kiemelkedő teljesítményt nyújtó keresztény hallgatók tudományos eredményeinek bemutatása, kutatásaik elmélyítése, referálása. Ahogy a tudományos konferencia céljai között olvashatjuk: „a konferencia szolgálni kívánja az universitas történetileg legfontosabb eszközének megtartását, az unum, a tudomány, az ész, és a hit egységének megőrzését, törekvést a teljes igazság körbenjárására”.
 
Bővebben...
 
Nyílt nap a szarvasi Pedagógiai Karon
2017. február 09. csütörtök, 14:53

 

 

2017. február 9-én a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar Nyílt napján Dr. Fest Sarolta dékánhelyettes köszöntötte a jelenlévőket, és bemutatta a Főiskola Pedagógiai Karát. Dr. Fazekas Kornél a Diákhitel Központ munkatársa a diákhitel felvételének lehetőségeiről és az ezzel járó felelősségről szólt.

Ezt követően Kovács Katalin tanulmányi osztályvezető tájékoztatta a megjelenteket a felsőoktatási felvételi eljárásról, a Kar és a Főiskola által indítani kívánt szakokról, és a várható pontszámítási módokról.

Bővebben...
 
Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetést vehetett át Lonovics László, főiskolánk docense
2017. január 25. szerda, 12:58

 

  A Magyar Kultúra Napjához kapcsolódóan 2017. január 22-én Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban vehette át a Békéscsaba Kultúrájáért kitüntetést Lonovics László, főiskolánk docense. A díjat magas színvonalú művészeti tevékenységéért, példamutató, szakmai alázattal végzett művészetszervező munkájáért Szarvas Péter polgármestertől vehette át.
 
Bővebben...
 
Alkalmassági vizsga
2017. január 20. péntek, 12:08

 

  2017. január 20-án a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara az alapképzésre - óvodapedagógus, tanító, csecsemő- és kisgyermeknevelő szakra - felvételizőknek alkalmassági vizsgát szervezett. A pályázók ének - zenei, beszéd, és testi egészségi alkalmassági vizsgán vettek részt. A nemzetiségi (német/roma/román/szlovák) szakirányokra jelentkezők nyelvi elbeszélgetésen bizonyíthatták a nyelvi felkészültségüket. Összesen 68 pályázó jelent meg intézményünkben.
Bővebben...
 
Felvételi tájékoztató a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban
2017. január 17. kedd, 10:15

 

  A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara 2017. január 16-án tartott felvételi tájékoztatót a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban a végzős diákoknak.
Kovács Katalin tanulmányi osztályvezető a Főiskolai és a Pedagógiai Kari szakokról, a központi felvételi eljárásról, a hitéleti képzések belső, intézményi jelentkezéséről és a szakok felvételi követelményeiről szólt. Örömmel jelentette be, hogy 2017. február 1-től a gyulai Egészségtudományi Intézet a Gál Ferenc Főiskola Intézeteként működik tovább.
Bővebben...
 
Nyugdíjasok köszöntése a Pedagógiai Karon
2016. december 22. csütörtök, 13:15

 

  A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar mindig figyelt, figyel nyugdíjas munkatársaira. Az év búcsúztatására is egy közös ünneplésre hívták őket. A program a Gyakorló Iskola első osztályos gyerekeinek betlehemes játékával indult,majd Bíró Gyula a Gyakorló Intézmény igazgatója és Dr. Lipcsei Imre a Pedagógiai Kar dékánja idézte fel az év történéseit.
Bővebben...
 
Könyvtárátadó ünnepség a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2016. december 14. szerda, 08:45

 

  A szarvasi Pedagógiai Kar 2014. augusztus 1-én lépett át a Szent István Egyetemből a Gál Ferenc Főiskolába. Az átadás-átvétel mindkét fél részéről korrekt módon történt, egyedül a könyvtárral kapcsolatban nem engedett a SZIE. A Pedagógiai Karnak ki kellett költöznie abból a könyvtárból, melyet a szomszédos Agrár Karral 2000-ben hoztak létre és tizennégy éven keresztül problémamentesen működtették, sikeresen fejlesztették.
Bővebben...
 


10. oldal / 24

Képgaléria

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2008/2009-es tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.