Hallgatóink látogatása Csapi településen
2018. október 16. kedd, 14:26

 

  2018. szeptember 30-a és október 3-a között a Gál Ferenc Főiskola Gyulai Egészség- és Szociális Tudományi Kar Hallgatói Önkormányzat szervezésében esélyünk nyílt ellátogatni a dunántúli Csapi településre, melyen a szarvasi Pedagógiai Kar is lehetőséget kapott képviseltetni magát. A gyulai kar 11 fővel, a szarvasi kar 3 fővel indult útnak. A látogatás elsődleges célja az adományozás volt, amely főként tanszereket, ruházati cikkeket és különféle játékokat foglalt magába. Az adományokat a Gál Ferenc Főiskola Gyulai ESZK és a Gál Ferenc Főiskola Kollégiuma ajánlott fel az intézmény számára.
Bővebben...
 
Ferenc pápa üzenete a Missziós vasárnapra 2018. október 21.
2018. október 12. péntek, 10:58

 

  Kedves fiatalok, most arra hívlak fel titeket, hogy együtt gondolkozzunk el azon a küldetésen, melyet Jézus reánk bízott. Amikor hozzátok fordulok, egyúttal megszólítok minden keresztényt is, akik az Egyházban azt a kalandot valósítják meg, hogy Isten fiaiként élnek. Ebben a veletek, és minden egyes emberrel megkezdett dialógusban az a bizonyosság vezet engem, hogy a keresztény üzenet mindaddig aktuális és fiatal marad, amíg nyitott a Jézus által ránk bízott küldetésre. A misszió megerősíti a hitet (Redemptoris missio 2) írta Szent II. János Pál, egy olyan pápa, aki nagyon szerette a fiatalokat.
Bővebben...
 
Szabadkai pedagógus hallgatók Szarvason
2018. október 12. péntek, 10:43

 

  A Szabadkáról érkezett cserehallgatóink 2018. október 9-én, kedden megtekintették főiskolánk Gyakorló Intézményét, ahol Bíró Gyula igazgató úr vezette körbe a csoportot, és számolt be nekik az óvoda-iskola legújabb fejlesztéseiről, eredményeiről és terveiről. A délelőtt folyamán Dr. Katona Krisztina óráján betekinthettek az irodalmi módszertan oktatásának helyi sajátosságaiba.
Bővebben...
 
Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj átadása a Pedagógiai Karon
2018. október 11. csütörtök, 08:40

 

 

Az oktatásért felelős miniszter a felsőoktatási intézmények kimagasló teljesítményt nyújtó hallgatói részére intézményi felterjesztés alapján minden évben Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjat adományoz.


A Gál Ferenc Főiskola hallgatói közül Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjban a 2018/2019. tanévben pályázata alapján a Pedagógiai Karról Szikszai Lilla III. évfolyamos tanító szakos hallgató részesül.

Bővebben...
 
Szakmai gyakorlatra érkeztek szabadkai vendégeink az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karáról
2018. október 10. szerda, 12:42

 

  2018. október 8-án dr. Pinter-Krekity Valéria egyetemi docens vezetésével tizenkét hallgató érkezett hozzánk az Újvidéki Egyetem Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karáról a CEEPUS közép-európai felsőoktatási csereprogram keretében.
Bővebben...
 
Felhívás mesemondó versenyre
2018. október 09. kedd, 09:20

 

 

Jelentkezőket várunk intézményünk mesemondó versenyére, amelyet 2018. november 21-én 15 órai kezdettel tartunk.


A versenyzőknek könyv nélkül kell elmondaniuk egy szabadon választott magyar népmesét.


Jelentkezni Dr. Katona Krisztinánál lehet, a szabadon választott mese címének és forrásának megadásával.


Bővebben...

 

 

 
„Társadalmi biztonság – prevenciós ismeretek” - A Gál Ferenc Főiskola közösségi képzési programja a Békés és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságokkal együttműködésben
2018. szeptember 26. szerda, 14:07

 

  „Társadalmi biztonság – prevenciós ismeretek” címmel Szegeden és Szarvason indít kurzust a Szeged-Csanádi Egyházmegye Gál Ferenc Főiskolája a Békés és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságokkal együttműködésben.
 
Bővebben...
 
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2018. szeptember 26. szerda, 10:17

 

  2018. szeptember 22-én, szombaton délelőtt díszdiplomákat adtak át a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán végzettek számára a szarvasi Evangélikus Ótemplomban.
 
Bővebben...
 
Tanévnyitó a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2018. szeptember 11. kedd, 10:17

 

  Szarvason is elindult a tanév a felsőoktatásban. A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán 2018. szeptember 10-én  Dr. Lipcsei Imre dékán köszöntötte a Kar hallgatóit és munkatársait. Beszédében külön szólt az elsőéves hallgatókhoz, akik már a Gólya táborban megismerkedhettek a Kampusszal, de felhívta figyelmüket, hogy az igazi erőpróba csak most kezdődik számukra.  Kiemelte a Kar és a Gyakorló Intézmény alkotta szakmai műhely pozitívumait, mely az elmélet és a gyakorlat egységét alkotva nyújt segítséget ahhoz, hogy jó pedagógusokká válhassanak.
 
Bővebben...
 
Szilvanapi torta győztese
2018. szeptember 11. kedd, 09:58

 

  2018. szeptember 7-9-ig került megrendezésre Szarvason a XXI. Szilvanap. A rendezvénnyel a szarvasi szilva többféle felhasználási módjára kívánják felhívni a figyelmet a szervezők (lekvárok, látványkonyha, pálinka, sör, sütemény).
Bővebben...
 


10. oldal / 36

Képgaléria

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2012/2013-as tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.