Konferencia Kárpátalján

2015. február 20. péntek, 10:49

 

 

A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség 2015. február 13-14-én kétnapos konferenciát rendezett a kárpátaljai magyar óvodapedagógusok számára „Kompetenciafejlesztés az óvodai nevelésben” címmel. A 15. alkalommal tartott rendezvényt Dr. Orosz Ildikó a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke nyitotta meg, aki egyben a KMPSZ első embere is.

 

Beszédében a kárpátaljai óvodai nevelés aktuális kérdéseit vázolta fel. Jó volt hallani, hogy a nehéz oktatáspolitikai helyzet ellenére milyen sokat próbálnak tenni a magyar kulturális hagyományok megtartásáért, a magyar nyelv, az identitás megőrzéséért.

A meghívott magyar előadók közül ‒valószínűleg a feszült ukrajnai helyzet miatt ‒ csak Dr. Lipcsei Imre, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karának dékánja vállalta a részvételt, aki egy órás prezentációjában az óvodai élet során kialakuló - kialakítandó kompetenciák gyakorlati kérdéseivel foglalkozott.

A konferenciát meglátogatták a Kárpátaljai Pedagógus-továbbképző Intézet vezetői is, akikkel Dr. Lipcsei Imre arra az álláspontra jutott, hogy megújítják a még Szent István Egyetem berkeiben aláírt együttműködési megállapodást. Az új dokumentum ünnepélyes beiktatására, melyet Dr. Kozma Gábor rektor úr lát el kézjegyével, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán idén áprilisban tartandó Nemzetiségi konferencián kerül sor.

 


 

 

 

 

Képgaléria

 

ÚJ JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:

2020. AUGUSZTUS 15.

 

 

 

Trianon 2020

 

 

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.