Óvodapedagógusok IV. országos kórusfesztiválja

2017. április 10. hétfő, 11:00

 

  A Pedagógiai Kar három éve alakult, évente újabb tagokkal bővülő kamarakórusa meghívást kapott a 2017-ben immár negyedik alkalommal megrendezett eseményre. Örömmel tettünk eleget az Óvodapedagógusok Országos Tehetségsegítő Tanácsa és a Püspökladányi Egyesített Óvodai Intézmény nevelőtestülete meghívásának.

 

A református templomban Püspökladány Alpolgármestere megnyitóját követően Nagy Jenőné, Pedagógiai Karunk adjunktusának szavai idézték fel Kodály Zoltán elvitathatatlan jelentőségű emberségét, munkásságát születésének 135., halálának 50. évfordulóján.


Kamarakórusunk mellett az ország 9 énekkarát hallgathatták a megjelentek - Győr Bartók Óvoda Szivárvány kórusát, Devecser Búzavirág kórusát, Debrecen-Alsójózsa Rokolya kórusát, Kékcse Hagyományőrző Egyesületének Asszonykórusát, Edelény „Istenszülő Oltalma” kamarakórusát, Sátoraljaújhely Hegyközi Népdalkörét, Karcag Kunrózsa kamarakórusát. Határon túlról, Partiumból, Nagyváradról a Csillagocska Református Zeneóvoda Pedagógus kórusa ritkán hallható, értékes műveket osztott meg velünk. Az énekkarok sorát Püspökladány Rozmaring énekegyüttese és Harmónia kamarakórusa zárta.


Az összkari művet – Kodály Zoltán: Mély erdőn kezdetű bicíniumot - a templom előtti téren Bartáné dr. Góhér Edit, a Pedagógiai Kar adjunktusa vezényletével énekeltük közösen.


Ismét megtapasztalhattuk a zene semmi mással nem pótolható, lélekemelő, tisztító erejét. Örülünk, hogy részesei lehettünk ennek az élménynek.

 

 


 

 

 

 

Képgaléria

Erasmus felhívás

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2012/2013-as tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.