Tavaszi Hangverseny

2017. április 28. péntek, 07:40

 

 

Hagyományos esemény a Kommunikációs tanszék ének-zenei szakcsoportja életében, hogy a tavaszi félév utolsó napjaiban bemutatják a hallgatók, hogy az énekkar, kamarakórus és a tehetséges hallgatók milyen új művekkel bővítették repertoárjukat.

Hivatásukra készülve meg kell tanulniuk a leendő pedagógusoknak, hogyan juttassák az őket hallgatókat – legyenek ők gyerekek vagy felnőttek -, zenei élményhez. Ezzel az élménnyel válhatnak tanítványaik zeneszeretőkké.

 

A 2. évfolyamos óvodapedagógus szakos csoportok többszólamú kamarazenei műsorukkal nyitották a hangversenyt, ügyesen ötvözve a furulyamuzsikát és az éneklést.


A kamarakórusunk már bemutatkozott országos fesztiválon is, így nem meglepő, hogy a hangverseny egyik kiemelkedő pillanata volt Szőnyi Erzsébet kórusműveinek tolmácsolása. Bízunk benne, hogy a következő tanévben még több énekelni szerető hallgató csatlakozik hozzájuk.


Az 1. évfolyamos hallgatókból létrejött zenei tehetségműhely egy nagy és szép feladatot oldott meg. A 135 éve született és 50 éve meghalt Kodály Zoltánra emlékeztek a Háry János című daljáték keresztmetszetének bemutatásával. Mesével, vizuális élménnyel, ének – és hangszerszólókkal, valamint közös énekléssel végigélvezhettük Háry János kalandjait. A szép produkció már elhangzott a gyakorló óvoda évszakköszöntő hangversenyén is, s a gyakorlóintézmény kérésére az iskolások is meghallgathatják a jövőben.


Az 1. évfolyamosok kánonéneklése zárta a hangversenyt, amibe a népes hallgatóság is bekapcsolódott. Köszönet illeti a fellépő hallgatókat s felkészítőjüket, Tamás Margit tanárnőt a páratlan zenei élményért.

 

 


 

 

 

 

Képgaléria

 

TOVÁBBKÉPZÉSI AJÁNLAT

BÖLCSŐDÉK, ÓVODÁK,

ISKOLÁK RÉSZÉRE

 

 

A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ


MEGHOSSZABBÍTVA


2018. JÚLIUS 31-IG!

 

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2008/2009-es tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.