Díszdiplomásokat köszöntöttek a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán

2017. szeptember 26. kedd, 08:27

 

  A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán a hagyományoknak megfelelően idén is köszöntötték a díszdiplomás pedagógusokat. A 2017. szeptember 23-i ünnepségen a Főiskola, a megye, a város elöljárói előtt vehették át arany, gyémánt, vas, rubin és gránit diplomájukat a szarvasi pedagógusképzéshez kötődő nyugdíjas pedagógusok.

 

Az ünnepséget Lakatos Lilla szavalata vezette be, majd Dr. Lipcsei Imre a Pedagógiai Kar dékánja köszöntötte a megjelenteket és méltatta a díszdiplomások több évtizedes pedagógusi munkáját.  A Gyakorlóintézmény óvodásai, Laczi Enikő és Prjevara Hanna: Zelk Zoltán: Alszik a szél című versükkel könnyet csaltak az ünnepeltek szemébe, akikhez Dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora fordult ezután.  Átadta dr. Kiss-Rigó László püspök úr üdvözletét, majd megköszönte az jelenlévő pedagógusok áldozatos munkáját, melyet a tisztelet és a becsület kísért végig.
 

A Gyakorló Iskola tanulója Zelenák Zénó vidám versét követően Dr. Lipcsei Imre dékán és Dr. Kozma Gábor rektor átadta a díszdiplomákat. A tavalyi ünnepséghez hasonlóan idén is átadásra került egy gránit diploma, melyet  a 75 éve diplomázott Pappné Dankó Margit nyújtottak át.  Margit néni korát meghazudtolóan köszönte meg a díszdiplomáját, rövid beszédét egy szép verssel fejezte be.
 

Az ünnepelteket köszöntötte Dr. Takács Árpád kormánymegbízott, Tolnai Péter a megyei közgyűlés alelnöke és Hodálik Pál Szarvas város alpolgármestere. A rendezvény végén Lázár Zsolt esperes, az Ó-Templom igazgató lelkésze megáldotta a részvevőket.
 

A program a Pedagógiai Kar épületében folytatódott, ahol egy kis szerény fogadás közben előkerültek a régi emlékek. A hosszúra nyúlt beszélgetések során felidéződtek az egykori tanárok és a hozzájuk fűződő kedves történetek, a csínytevések, melyeket szinte újra átéltek a régi diákok.
 

Búcsúzáskor még egyszer megnézték az épületet, melyhez oly sok felejthetetlen élményük tartozik és a hozzátartozóik kíséretében lassan kisétáltak az Alma Materből.

 

 


 

 

 

 


 

 

 

 

Képgaléria

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2008/2009-es tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.