Országos környezetismeret és testnevelés tanítási verseny

2015. március 26. csütörtök, 12:18

 

 

2015. március 19-20-án rendezte meg a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2015. évi Országos Tanítási Versenyt testnevelés és környezetismeret tantárgyakból. Az Országos Apáczai Tanítási Verseny szellemi örököseként, de a megmérettetést megújítva látta vendégül a Pedagógiai Kar az ország főiskoláinak, egyetemeinek tanítóképzős hallgatóit, szakvezetőit, módszertanos tanszéki munkatársait.

  

A megjelent vendégeket Dr. Lipcsei Imre dékán köszöntötte, majd a rendezvény szervezői nevében tartott tájékoztatást Dr. Fest Sarolta dékán-helyettes és Lestyán Erzsébet tanársegéd. A Gyakorlóintézmény nevében Bíró Gyula igazgató köszöntötte a Szarvasra érkező vendégeket. A Gyakorló Általános Iskola második osztályosainak „zöld színdarabja” után kezdetét vette a két napos szakmai megmérettetés.

A versenytanítások színhelyéül a GFF Gyakorló Általános Iskolája szolgált, ahol a szakvezetők szakmai segítséget nyújtva a versenytanító hallgatóknak, felkészítőiknek szervezte a tanítási órákat. A versenyen a neves zsűri azokat a kiváló hallgatókat láthatta a tanítási órákon, akiket előzetesen felkért külsős szakértő, szakvezető tanítók bíráltak tervezőmunkájuk, és filmen beküldött vágatlan tanítási órájuk nyomán. Dr. Lipcsei Imre dékán, főiskolai tanár megnyitó- és záró köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a pedagógusképző kar fontosnak tartja, hogy a legkiválóbbak megmérettethessenek, és legyen olyan szakmai konzultációs kör, lehetőség, ahol a hallgatók és felkészítőik eszmét cserélhetnek. Ami a Karunkat és a Gyakorlóintézményt jellemzi, a gyakorlatközpontúság, a gyermek-centrikusság, szakmai alaposság, a modern és klasszikus pedagógiai gyakorlat összhangja, mottója is lehet egy országos rendezésű rendezvénynek. A versenytanítások a gyakorló iskola második, harmadik, negyedik osztályában zajlottak, külsős felkért szakértők zsűrizésével.

A 2015. évi Országos Tanítási Versenyen 4-4 döntőbe jutott versenytanítást láthatott a zsűri, az előzetesen kihúzott témakör és tananyag megvalósításával. A hallgatóknak, és szakvezetőiknek egy éjszakájuk volt, hogy a tanítási órát megtervezzék, összeállítsák, a szükséges eszközöket előkészítsék.

Környezetismeret tantárgyból a tanítási órák zsűrizését követően a következő eredmények születtek:

I. helyezést ért el Szabó Réka, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatója.
II. helyezést ért el Szabó István, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karának végzős hallgatója.
III. helyezést ért el Etler Anna, a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának hallgatója.
IV. helyezést Szíjártó Angéla, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem BTK Vitéz János Tanárképző Központjának hallgatója ért el.

Testnevelés tantárgyból:

I. helyezést Rocsik Dániel a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar hallgatója ért el.
II. helyezést ért el Kovács Dóra hallgató, Eötvös József Főiskola.
III. helyezést ért el Szabó Ferenc a Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatója.
IV. helyezést az Apor Vilmos Katolikus Főiskola hallgatója, Demeter Judit ért el.

Antoine de Saint-Exupéry nyomán egy rövid kis történet rémlik fel bennem, ami útravalója azoknak a kiváló tanítójelölteknek, akik vállalták a megmérettetést, részt vettek a versenytanításon, széleskörű módszertani jártasságról, tárgyi tudásról tettek tanúbizonyságot, hogy fontosnak tartják a nemzet nevelését, a köznevelés ügyének szolgálatát, a lélekre való odahatást. Minden munka eleje az olthatatlan vágy ébresztése a teljesség és a beteljesedés irányába. Szeretettel várjuk vissza versenyzőinket Szarvas városba, az Alföld egyik parányi gyöngyszemébe.
A Pedagógiai Kar 2015. március 26-27-én a matematika tanítási versenynek ad otthont.

 


 

 

 

 

Képgaléria

 

ÚJ JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:

2020. AUGUSZTUS 15.

 

 

 

Trianon 2020

 

 

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.