Lelki nap a GFF Pedagógiai Karán

2018. december 03. hétfő, 08:02

 

  Az Advent kezdete előtt, november 29-én, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar munkatársainak nagy élményben volt részük. Három előadást hallgathattak meg, melyek más-más területet villantottak fel, de mégis összefonódtak az üzeneteik.


 

Elsőként az Árpád-házi Szent Erzsébet Plébánia plébánosa  Dr. Thorday Attila beszélt arról, amit sokan tabu témának tartanak, de nem mehetünk el mellette, mert az élethez tartozik. A halál elfogadásához, a gyász feldolgozásához kaptak a kollégák lelki segítséget. A személyes példákkal megerősített, mély gondolatok szemléletesen mutatták be az emberekben lezajló fájdalmas folyamatokat. melyek, átélését, feldolgozását  a hit ereje nagymértékben képes megkönnyíteni.


Másodikként Köllő Sándor egyetemi lelkész fordult a hallgatósághoz. Ő az egyetemi lelkészség életét, küldetését mutatta be.  Rávilágított arra, hogy a családtól a nagyvárosba költöző fiatalnak milyen nagy támaszt nyújt az, hogy van olyan hely, ahol szívesen látják, van olyan közösség, ahova tartozhat.


Seidl Amrus a Szent Klára Plébánia plébánosa a torinói lepelről beszélt. Előadásában korrekten bemutatta a tudományos vizsgálatok eredményeit is, melyek a lepel világi megítélésének alapjait adják. Ezzel szemben nem a vallási érvelést hangoztatta, hanem történelmi tényeket sorakoztatott fel, melyek a lepel útját dokumentálták napjainkig.  Ezen az úton olyan hatások érték-érhették, melyek talán a tudományos vizsgálatok pontosságát is befolyásolhatták. Az atya nem zárta le a témát, hanem mindenkiben elültetett egy gondolatot, ami a hívőket megerősítette, a kételkedőket egy átértékelésre késztette.


Az estébe nyúló délután mély nyomot hagyott a munkatársakban. Több olyan értékes üzenetet vittek magukkal, melyek lelkileg megerősítve segíthetik őket a mindennapi élet gondjainak, problémáinak feldolgozásában, megoldásában.


 


 

 

 

 

Képgaléria


 

TOVÁBBKÉPZÉSI AJÁNLAT

BÖLCSŐDÉK, ÓVODÁK,

ISKOLÁK RÉSZÉRE

ÚJ JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:


2019. AUGUSZTUS 15.

 


 

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2012/2013-as tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.