Tanítók Napja a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán

2019. március 13. szerda, 11:30

 

 

A tanítóképzést folytató egyetemi és főiskolai karok 2018. novemberi értekezletükön arról döntöttek, hogy hagyományteremtő jelleggel március 12-én megtartják a „Tanítók Napját”. A dátum nem véletlen. Nagy Szent Gergely pápa napján kezdődött régen a nyári félév az iskolákban, ekkor történt a Gergely-járás, mely az iskolások sajátos toborzása volt.
 

2019. március 12-én – mint minden tanítóképzéssel foglalkozó intézményben – a GFF Pedagógiai Karán megtartották az I. Tanítók Napját.


 

  

A program faültetéssel kezdődött. A Gál Ferenc Főiskola Kampuszának udvarán a ”Tanítók fája” mindig emlékeztet azokra a pedagógusokra, akik bevezettek minket a betűk és a számok világába, majd féltő gondoskodás mellett felkészítettek a felnőtt életre.


Az udvarról a résztvevők bevonultak a Pedagógiai Kar épületébe, ahol a Gyakorló Iskola 6. osztályos tanulóinak műsorát láthatták. A hangulatos előadást követően Dr. Lipcsei Imre a Kar dékánja, Bíró Gyula a Gyakorló Intézmény igazgatója és Földesi Zoltán vezető tanácsnok mondott köszöntőt.


Ezt követően nyugdíjas pedagógusok visszaemlékezései következtek. A szervezők törekedtek arra, hogy Szarvas város mind a négy iskolájából olyan pedagógusokat hívjanak, akiket városszerte elismertek a kollégák és a szülők is.


Így a Fő téri Általános Iskolát Besenczy Zoltánné, a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tannyelvű Általános Iskolát Grünwald Béla, a Gál Ferenc Főiskola Gyakorló Általános Iskolát Kóczy Kálmánné, a Szlovák Általános Iskolát Medvegy Pálné képviselte. Szívhez szóló visszaemlékezéseiket, a jövőre is ható üzeneteiket lélegzetvisszafojtva hallgatták a jelenlévők, akik között ott ültek a Pedagógiai Kar hallgatói is. Talán számukra jelentett a legtöbbet ez a délután, hiszen tartalmas pedagógus pályákat ismerhettek meg és életre szóló, jövőbeli pályájukat meghatározó üzenetekkel lettek gazdagabbak.

 

Sajtómegjelenések:

 

Newság:

http://www.newjsag.hu/2019/03/14/minel-inkabb-valtozik-annal-inkabb-ugyanaz-marad/

 

Szarvas és vidéke

 


 

 

 

 

Képgaléria


 

TOVÁBBKÉPZÉSI AJÁNLAT

BÖLCSŐDÉK, ÓVODÁK,

ISKOLÁK RÉSZÉRE

ÚJ JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:


2019. AUGUSZTUS 15.

 


 

Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2012/2013-as tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.