Végzős hét 2019

2019. május 27. hétfő, 10:37

 

  Ahogyan minden évben, ennek a tanévnek is az utolsó hete a végzős hallgatóinkról a kar búcsúztató oktatóiról és dolgozókról szólt. 2019. május 6 – 10-ig tartó „Végzős hét” alkalmával búcsúztak el a harmad- és negyedéves hallgatók a Karon eltöltött emlékezetes évektől. A hét folyamán az oktató pedagógusokkal, hallgatótársaikkal megható alkalmakon zárták a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán töltött közös időt.


 

 

A „Végzős hét” a kedd esti szerenáddal kezdődött, ahol a végzős hallgatók a Gyakorlóintézményben dolgozó pedagógusoktól és dolgozóktól búcsúztak el. A hallgatókat először Bíró Gyula igazgató úr köszöntötte, majd Huszár Istvánné nyugalmazott gyakorlati képzés vezető is szép szavakat intézett hozzájuk. A Gyakorlóintézmény dolgozói közösen vendégelték meg és kötetlen beszélgetésre invitálták a búcsúzó hallgatókat, ahol felelevenítették közös emlékeiket, és az együtt eltöltött szép pillanatokat.


Szerda este tovább folytatódott az eseménydús hét. A Gál Ferenc Főiskola Pedagógia Kar oktatóitól és dolgozóitól búcsúztak a hallgatók. Dr. Fest Sarolta, karunk dékán-helyettese ismerte el a tanulmányaikat befejező hallgatók kitartó és szorgalmas munkáját, illetve kívánt sok sikert a leendő pedagógusoknak. Az éneklős szerenád és a köszöntők után a dolgozók és hallgatók együtt ünnepeltek.


A hallgatók napja a kollégiumi ballagással folytatódott, ami a Hallgatói Centrumban és a Cervus Hostel „B” Kollégiumi épületben került megrendezésre. A Kollégium nevében Feifrik Zoltán, kollégiumi vezető búcsúzott a kollégista végzős hallgatóktól, ünnepélyes és múltidéző gondolatokkal, illetve elismerő szavakkal. Köszönetet mondva adta át a Kollégium ajándékait az aktív közösségi munkát végző hallgatóknak. Ezután a Kari és Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat tagjai vendégelték meg a ballagó hallgatókat, ahol közös koccintás után jókedvű beszélgetés vette kezdetét. Az ünnepségen mindezek után a végzős hallgatók énekelve és meghatódva járták végig a gyertyákkal és virágokkal díszített kollégium épületét. Az alkalom lezárásaként az alsóbb éves hallgatók énekkel búcsúztak végzős kollégista társaiktól.


A „Végzős hét” záró rendezvénye a Végzős Bál volt, melynek ebben az évben is helyt adott az Árpád Hotel Díszterme. A bál kezdeteként Dr. Lipcsei Imre karunk dékánja köszöntötte a vendégeket, majd Bíró Gyula a Gyakorlóintézmény igazgatója, rektori főtanácsadó mondott pohárköszöntőt, ezután Szarvas város polgármestere, Babák Mihály mondott szívhez szóló szavakat. A vacsorát követően a vendégek a végzős hallgatói csoportok produkcióit, majd a Gyakorlóintézmény előadását láthatták, és végül a Pedagógiai Kar oktatóinak és dolgozóinak bemutatóját tekinthették meg. Ezt követően került átadásra az „Évfolyam tanára” cím, melyet Szabóné Dr. Balogh Ágota tanársegéd nyert el, illetve az „Évfolyam gyöngye” cím hallgatói elismerést Miron Bianka végzős, román nemzetiségi tanító szakos hallgató társunk vehette át. A bál jó hangulatát tovább fokozta a hagyományos tombolasorsolás, melyen idén is több mint 130 ajándék került kiosztásra, köszönhetően a számos nagylelkű felajánlónak és szponzornak. A Végzős Bál méltó lezárást képviselt - az egész hétnek és a végzős hallgatóknak - az utóbbi három- négy évnek.

 


 

 

 

 

Képgaléria

 Belső nyelvvizsga korábban végzett hallgatók részére

A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a 2011. évi CCIV. törvény 107. § (2) bekezdésében foglaltak alapján külön nyelvi vizsga lehetőségét biztosítja azoknak a 2012/2013-as tanévben vagy korábban záróvizsgát tett egykori hallgatóinak, akik nyelvvizsga hiányában nem vehették át oklevelüket. BŐVEBBEN

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.