Diplomakiosztó a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán

2019. június 24. hétfő, 14:48

 

  A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara június 22-én tartotta tanévzáró, diplomakiosztó ünnepségét, melyen 149 végzett hallgató Dr. Kozma Gábortól a Főiskola rektorától és Dr. Lipcsei Imrétől a Pedagógiai Kar dékánjától vehette át oklevelét. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Dr. Homoki Andrea a GFF Egészség- és Szociális Tudományi Kar dékán asszonya, Dr. Vincze Gábor a GFF Gazdasági Kar dékánja, Tolnai Péter a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke, a Békés Megyei Kormányhivatalt képviselő Gaál Roland hivatalvezető, Babák Mihály Szarvas város polgármestere, Hodálik Pál Szarvas város alpolgármestere, Földesi Zoltán főtanácsnok, Lázár Zsolt esperes, valamint a Gál Ferenc Főiskola intézményeihez tartozó vezetőkollégák.

 

A hallgatók a Kar udvarán gyülekeztek, majd talárban a szülők és a városi érdeklődők előtt vonultak át a lezárt Vajda Péter utcán a Tessedik Sámuel által építtetett evangélikus ótemplomba, mely évek óta helyet ad a Kar ünnepi rendezvényeinek.


Kojnok Kinga végzős óvodapedagógus szavalata után Dr. Kozma Gábor rektor nyitotta meg az ünnepséget, aki ünnepi beszédében örömét fejezte ki, hogy a város, a járás, a megye vezetői és a testvéri keresztény felekezet képviselői ilyen alkalommal is itt vannak, biztató figyelmükkel segítik a Gál Ferenc Főiskola törekvéseinek megvalósulását. Dr. Lipcsei Imre dékán elbúcsúztatta a végzősöket, majd a hallgatók esküje után a diplomák átadása következett. A szarvasi képzésben részt vett Óvodapedagógus, Tanító, Csecsemő- és Kisgyermeknevelő végzősök mellett, a kihelyezett budapesti telephelyen tanuló óvodapedagógus hallgatók is itt vették át oklevelüket.


Színesítette az ünnepséget a Gyakorló Intézmény gyermekeinek műsora is. Szitó Zsófia és Krecsmarik Roberta óvodások Mentovics Éva versével, Horváth Amira 1. osztályos tanuló Fecske Csaba költeményével köszöntötte a friss diplomásokat.


Az újdiplomások nevében Durkó Tímea búcsúzott az Alma Matertől, majd a végzősök a hagyományokhoz híven átadták a „vándorbotot” az itt maradt hallgatók képviselőjének és emlékszalagot kötöttek fel a kari zászlóra.


Évek óta hagyomány, hogy a Diplomakiosztó ünnepségen kerülnek átadásra hallgatói elismerések. A legkiválóbb óvodapedagógus-jelölt díjat Dr. Lipcsei Imre dékán és Bíró Gyula a Gyakorló Intézmény igazgatója adta át Molnár Anett hallgatónak. A legkiválóbb tanítójelölt címet Ilyés Zoltán vehette át Dr. Fest Sarolta dékán-helyettes asszonytól és Bíró Gyula igazgató úrtól.


Az 1991-ben alapított „Rózsa Borka Alapítvány” minden évben díjazza a legkiválóbb óvodapedagógus hallgatókat. Idén Molnár Anett kapta a kitüntető elismerést, melyet Bíró Gyula, mint a kuratórium tagja adott át.


Zárásként Gaál Roland hivatalvezető, Lázár Zsolt esperes és Babák Mihály polgármester köszöntötte a végzősöket, akik sapkájuk feldobásával búcsúztatták a kivonuló elnökséget.


Az ünnepség végén a templom előtt, majd a Kar udvarán készültek el a barátoknak és az örökkévalóságnak szóló fényképek, melyektől mindenki azt reméli, hogy soha nem felejtik el egymást. Mi, a Kar oktatói is abban bízunk, hogy hallgatóink mindig emlékezni fognak Szarvasra, a történelmi Magyarország mértani közepén fekvő kisvárosra, ahol a szép hallgatói évek alatt felkészültek hivatásukra a jövő nemzedékének nevelésére.

 

 

Sajtómegjelenések:


Beol.hu


Békés Megyei Hírlap


Newság


Szarvas és vidéke


Békés Megyei Önkormányzat Facebook oldala

 

 


 

 

 

 

Képgaléria

 

ÚJ JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:

2020. AUGUSZTUS 15.

 

 

 

Trianon 2020

 

 

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.