A MI VÁROSUNK rajzverseny eredményei

2020. június 19. péntek, 11:42

 

  A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karának hallgatói sikeresen vettek részt a „Szarvasi fiatalok kulturális örökségéért” című TOP-CLLD pályázat keretében A MI VÁROSUNK témakörben meghirdetett rajzversenyen, amelyet a „SZARVASÉRT” Alapítvány kuratóriuma rendezett meg.

 

A verseny célja a fiatalok városi, nemzeti, nemzetiségi identitástudatának formálása, erősítése volt. Az alkotások bármilyen festési, rajzolási technikákkal készülhettek. A rajzokat szakértő zsűri bírálta el, a 4-24 éves korosztályból öt korcsoportban választottak díjazottakat.


Intézményünket a rajzversenyen, három hallgató képviselte, akik közül Tóth Kitti első helyezést ért el, Lehoczki Lilla alkotásával második lett, Nagy Anikó Anett pedig a harmadik díjat nyerte el.


Tóth Kitti nappali tagozatos első évfolyamos óvodapedagógus hallgató pályaművén a Szarvasi Arborétum és Pepikert kapujáról készített népművészeti ihletésű átirat látható (első kép).


Lehoczki Lilla nappali tagozatos első évfolyamos óvodapedagógus hallgató pályaművén a Szarvasi Vízi Színházat és fahidat láthatjuk, amelyen a jelen és a múlt kapcsolatát a népi motívumokkal gazdagított víztükör-játék idézi fel (második kép).


Nagy Anikó Anett nappali tagozatos első évfolyamos óvodapedagógus hallgató pályaművét az evangélikus Ótemplomról készítette, a nappali és éjjeli látképet szintén szarvasi hímzések ihlette részletekkel gazdagította (harmadik kép).


A díjazott hallgatók alkotásaiban megjelennek Szarvas város ma is megtekinthető nevezetességei és a Tessedik Sámuel Múzeum gyűjteményéből származó, oktatási célokra felhasználható szarvasi hímzések motívumai. Ezúton is köszönjük a Múzeum együttműködő segítségét.


A rajzversenyen résztvevő hallgatóknak és Baráth Nóra felkészítő tanáruknak a szép eredményekhez gratulálunk!


A művek szeptemberben lesznek megtekinthetők a Szarvas, Damjanich utca 64. sz. alatti Civil Házban rendezett kiállításon.

 

 


 

 

 

 

Képgaléria

 

ÚJ JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:

2020. AUGUSZTUS 15.

 

 

 

Trianon 2020

 

 

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.