Kétnapos konferencia Kárpátalján
2016. december 05. hétfő, 10:34

 

  November 10-11-én „Az ukrajnai felnőttképzés (diploma utáni képzések) realitásai és perspektívái Ukrajna európai integrációjának tükrében” című konferencián vett részt Dr. Lipcsei Imre.  Az Ukrán Oktatási Minisztérium és a Kárpátaljai Pedagógus-továbbképző Intézet közös szervezésében megvalósuló rendezvényen az ukrán egyetemek hosszú felsorolásában jó volt olvasni az  Iнститут  iм. Гала Ференца (Copвoш, Угорщина) bejegyzést is.
Bővebben...
 
Szabadkán járt a Pedagógiai Kar dékánja
2016. december 02. péntek, 09:56

 

  Az Újvidéki Egyetem Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar, tíz éves fennállásának  jubileumi ünnepségét 2016. november 25-én tartotta.  A szabadkai Városháza  impozáns dísztermében megtartott rendezvényen Dr. Lipcsei Imre a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar dékánja képviselte az Intézményt.  Dr. Lepes Josip dékán köszöntése után, Pásztor István a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke méltatta a magyar tannyelvű képzés fontosságát, mely a magyar nyelv, a kultúra és egyben a magyarság megtartásának zálogát jelenti a Vajdaságban.
Bővebben...
 
Gyulai Román Főkonzulátus vezetőjének látogatása a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2016. november 30. szerda, 11:16

 

  A Gyulai Román Főkonzulátus vezetője Florin Vasiloni főkonzul úr munkatársai kíséretében látogatást tett a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán, ahol Dr. Lipcsei Imre a Kar dékánja és Dr. Olteanu Florea a Nemzetiségi és Idegen Nyelvi Tanszék vezetője fogadta.  A közel 1 órás megbeszélésen a főkonzul úr tájékoztatást kapott a Karon folyó nemzetiségi képzés szerkezetéről, tananyagáról és a gyakorlati képzésről.
Bővebben...
 
Meggyulladt az első gyertya a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2016. november 28. hétfő, 09:53

 

  A levelezős hallgatók, — a képzés jellegéből adódóan — kevés időt töltenek a Karon, ezért a hallgatói rendezvényekből rendszerint kimaradnak.  A mostani hétvége azonban más volt. Dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora Szarvason a levelező tagozaton tartott órát. Rektor úr kihasználta a lehetőséget és az első szünetben egy kis ünnepséget szervezett, melynek keretében, a hallgatók gyűrűjében meggyújtotta az első gyertyát az Adventi koszorún.
Bővebben...
 
Német nyelven a magyar felsőoktatásban
2016. november 28. hétfő, 09:48

 

  A Német Szövetségi Köztársaság Budapesti Követségén 2016. november 23-án került sor arra az összejövetelre, amelyet a Követség a Hágeni Távegyetemmel (FernUniversität in Hagen), az Andrássy Egyetemmel és a Deutscher Akademischer Austauschdienst szervezetével együttműködve hirdetett meg a Magyarországon német nyelvű képzést folyatató felsőoktatási intézmények számára.
Bővebben...
 
Vendégoktatóként Szlovákiában
2016. november 28. hétfő, 09:43

 

  Az őszi félévben dr. Szilvássy Orsolya főiskolai docens a Rózsahegyi Katolikus Egyetemen (Katolícka Universita v Ružomberku) tartott órákat a Pedagógiai Kar Olasz Nyelv és Irodalom Intézetében Umberto Eco és Pier Paolo Pasolini elméleti műveiről. A szívélyes kollegiális légkörben a további együttműködés lehetősége is felvetődött. A vendégoktatást a CEEPUS program ösztöndíja tette lehetővé.

 

 

 

 
„Zarándokok nászúton”
2016. november 28. hétfő, 09:23

 

  2016.11.22-én Zarándokok nászúton címmel vetítéssel egybekötött élménybeszámolóra került sor a Pedagógiai Kar épületében. Szécsi-Tóth Zsófia és Szécsi Gábor Budapestről érkeztek a Lelkes Klub meghívására hozzánk. 6 hónap nászút – 4100 km gyaloglással. A fiatal pár Budapestről indulva eljutott a Szent Jakab zarándokúton át Santiago De Compostelába, majd még erejük lévén elgyalogoltak a portugáliai Fátimába is.
Bővebben...
 
Nyílt nap a szarvasi Pedagógiai Karon
2016. november 18. péntek, 12:53

 

  2016. november 18-án a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar Nyílt napján Dr. Lipcsei Imre dékán köszöntötte a jelenlévőket, és bemutatta a Főiskola Pedagógiai Karát. Dr. Fazekas Kornél a Diákhitel Központ munkatársa a diákhitel felvételének lehetőségeiről és az ezzel járó felelősségről szólt. Jancsó Brigitta ismertette a Szarvasi Főiskolai Lelkes Klub tevékenységét, programjait a 2016/17-es tanévi felvételi iránt érdeklődőknek. Kovács Katalin tanulmányi osztályvezető tájékoztatta a megjelenteket a felsőoktatási felvételi eljárásról, a Kar és a Főiskola által indítani kívánt szakokról, és a várható pontszámítási módokról.
Bővebben...
 
Magyar Tudomány Ünnepe a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2016. november 18. péntek, 11:36

 

  Szarvason, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán a Magyar Tudomány Ünnepéhez csatlakozva minden évben több rendezvényt tartanak.  Idén november 15-én  a hagyományos  „Mester és tanítvány” program keretében Bartháné dr. Góhér Edit főiskolai docens hallgatójával, Kozma Rékával a népdal tanításának metodikai repertoárját mutatták be a közönségnek, akik nem csak passzív szemlélőként ültek ott, hanem az előadók több alkalommal közös éneklésbe is bevonták őket.
Bővebben...
 
Tudományos Diákköri Konferencia
2016. november 18. péntek, 11:23

 

 

2016. november 15-én délután rendezte meg a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara a kari tudományos diákköri konferenciát. A konferencia megnyitását követően mester és tanítványa, Bartáné dr. Góhér Edit főiskolai docens és Kozma Réka óvodapedagógus hallgató mutatta be zenei összeállítását.

A hallgatói kutatások bemutatása két szekcióban folyt Szakács Mihályné dr. és Virágné dr. Horváth Erzsébet ny. főiskolai tanárok elnöklése mellett. A konferencia megrendezését  segítette a Nemzeti Tehetség Program Hazai Tudományos Diákköri műhelyek támogatása NTP-HHTDK-16 pályázata.

Bővebben...
 


9. oldal / 22

Képgaléria

Videotár

Diákigazolvány

A diákigazolvány igénylés a NEPTUN rendszer bevezetésével elektronikusan történhet, melyet az oktatási igazolványokról szóló 362/2011 (XII.30.) kormányrendelet szabályoz. Amennyiben a hallgató még nem igényelt állandó diákigazolványt, vagy az megrongálódott, elveszett, akkor az alábbiak szerint igényelhet: LETÖLTÉS

Pénzügyek teljesítése

A hallgatók különböző befizetési kötelezettségeiket (például: ismételt vizsgák díjai, különeljárási és szolgáltatási díjak, továbbá KÖLTSÉGTÉRÍTÉSI DÍJ/ÖNKÖLTSÉG DÍJA, és a Pedagógiai Karon a kollégiumi térítési díj) az alábbi módon teljesíthetik TOVÁBB

BejelentkezésHonlapunk megtekintéséhez a Mozilla Firefox program használata javasolt

Designed by simple wp themes.