Bemutatkozás

                                                                                                                                                                               

 

 

 

 

Könyvtárunk mintegy 42.000 kötetes, mely őrzi a neves szarvasi pedagógusok - Tessedik Sámuel és Vajda Péter szellemi örökségét-, valamint a tanítóképzés számos fontos dokumentumát is. Gyűjtőkörünk a karon folyó oktató-kutató munkához igazodik. Az állomány jelentős része szakkönyv,  a pedagógia, pszichológia és  társadalomtudományok körébe tartozik, emellett  gyermekirodalmi és szépirodalmi művek is megtalálhatók.  Audiovizuális dokumentumokkal is rendelkezünk és  tároljuk a Karon végzett hallgatók szakdolgozatait.


Figyelemmel kísérjük és intézménytörténeti dokumentációban gyűjtjük a Kar eseményeiről hírt adó dokumentumokat, cikkeket.


Online könyvtári katalógusunk folyamatosan elérhető.  Az Olvasóknak lehetőségük van a kölcsönzések időpontjának meghosszabbítására az internet  segítségével. Könyvtári számítógépek ingyenesen biztosítják a katalógusok használatát, az interneten böngészést és lehetőség van fénymásolásra, nyomtatásra is.


Könyvtárunk csatlakozott a közösségi internet-hozzáférést nyújtó eMagyarország pontok hálózatához.

 

 

Könyvtárunk megújult

 


Örömmel tájékoztatjuk Könyvtárhasználóinkat, hogy elkészült a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karának új Könyvtára. A Pedagógiai Kar 2014-ben történt csatlakozásakor nem hozta magával a korábbi szakkönyvtárat, ezért az elmúlt 2 évben a Szarvasi Tessedik Sámuel Múzeumtól kaptunk segítséget azzal, hogy elhelyezést biztosított a könyvtári gyűjteménynek. Az EMMI-től kapott támogatást felhasználva a könyvtárat új helyen, a főépület földszintjén, mintegy 280 m2 alapterületen, több terem egybe nyitásával és átépítésekkel alakították ki.


A tágas, világos olvasóterem, a kényelmes, új bútorzat segít az elmélyült könyvtárhasználatban. A könyvtári falak dekorációja nagyon tetszetős, esztétikus; a főiskolai hallgatók művészi alkotásai kerültek kihelyezésre, időszaki kiállítás jelleggel, időről időre cserélődnek a kiállított alkotások. Az alapterületet galéria kialakításával is növelték. Ez a megoldás helyet biztosít a hallgatók csoportos munkájához. Ha egyedüli felkészülésre van igény, egy-egy kis sarok biztosított a csendes felkészüléshez. Mintegy 43 ezer könyv segít az elmélyült munkavégzésben. Új szakkönyvek beszerzésére kaptunk lehetőséget, amely igen nagy segítség a korszerű ismeretek biztosításához. Számítógépes parkunk is bővült; összesen nyolc számítógép, valamint internethasználat és WiFi biztosítja a korszerű digitális technika használatát. Adott a lehetőség a fénymásolásra és a nyomtatásra is. Raktári állományunkat tömörraktári rendszerben tároljuk. Ide a retrospektív könyveket helyeztük el.


Az új könyvtárat már birtokba vették hallgatóink, látogatóink, és örömünkre gyakran látogatják. Reméljük, hogy mindenki megelégedéssel távozik és visszatér időről időre.

 

 


 

 

View the embedded image gallery online at:
http://pk.gff-szarvas.hu/konyvtar/#sigFreeIdb09c2c8411
 

 

 


 

  

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Designed by simple wp themes.