Bemutatkozás

                                                                                                                                                                               

 

 

 

 

Könyvtárunk mintegy 42.000 kötetes, mely őrzi a neves szarvasi pedagógusok - Tessedik Sámuel és Vajda Péter szellemi örökségét-, valamint a tanítóképzés számos fontos dokumentumát is. Gyűjtőkörünk a karon folyó oktató-kutató munkához igazodik. Az állomány jelentős része szakkönyv,  a pedagógia, pszichológia és  társadalomtudományok körébe tartozik, emellett  gyermekirodalmi és szépirodalmi művek is megtalálhatók.  Audiovizuális dokumentumokkal is rendelkezünk és  tároljuk a Karon végzett hallgatók szakdolgozatait.


Figyelemmel kísérjük és intézménytörténeti dokumentációban gyűjtjük a Kar eseményeiről hírt adó dokumentumokat, cikkeket.


Online könyvtári katalógusunk folyamatosan elérhető.  Az Olvasóknak lehetőségük van a kölcsönzések időpontjának meghosszabbítására az internet  segítségével. Könyvtári számítógépek ingyenesen biztosítják a katalógusok használatát, az interneten böngészést és lehetőség van fénymásolásra, nyomtatásra is.


Könyvtárunk csatlakozott a közösségi internet-hozzáférést nyújtó eMagyarország pontok hálózatához.

 

 

Könyvtárunk megújult

 


Örömmel tájékoztatjuk Könyvtárhasználóinkat, hogy elkészült a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karának új Könyvtára. A Pedagógiai Kar 2014-ben történt csatlakozásakor nem hozta magával a korábbi szakkönyvtárat, ezért az elmúlt 2 évben a Szarvasi Tessedik Sámuel Múzeumtól kaptunk segítséget azzal, hogy elhelyezést biztosított a könyvtári gyűjteménynek. Az EMMI-től kapott támogatást felhasználva a könyvtárat új helyen, a főépület földszintjén, mintegy 280 m2 alapterületen, több terem egybe nyitásával és átépítésekkel alakították ki.


A tágas, világos olvasóterem, a kényelmes, új bútorzat segít az elmélyült könyvtárhasználatban. A könyvtári falak dekorációja nagyon tetszetős, esztétikus; a főiskolai hallgatók művészi alkotásai kerültek kihelyezésre, időszaki kiállítás jelleggel, időről időre cserélődnek a kiállított alkotások. Az alapterületet galéria kialakításával is növelték. Ez a megoldás helyet biztosít a hallgatók csoportos munkájához. Ha egyedüli felkészülésre van igény, egy-egy kis sarok biztosított a csendes felkészüléshez. Mintegy 43 ezer könyv segít az elmélyült munkavégzésben. Új szakkönyvek beszerzésére kaptunk lehetőséget, amely igen nagy segítség a korszerű ismeretek biztosításához. Számítógépes parkunk is bővült; összesen nyolc számítógép, valamint internethasználat és WiFi biztosítja a korszerű digitális technika használatát. Adott a lehetőség a fénymásolásra és a nyomtatásra is. Raktári állományunkat tömörraktári rendszerben tároljuk. Ide a retrospektív könyveket helyeztük el.


Az új könyvtárat már birtokba vették hallgatóink, látogatóink, és örömünkre gyakran látogatják. Reméljük, hogy mindenki megelégedéssel távozik és visszatér időről időre.

 

 


 

 

 

 

 


 

  

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Designed by simple wp themes.