A népmese ünnepe Könyvtárunkban
2017. október 16. hétfő, 09:23

 

 

A Magyar Népmese Napját 2005 óta, Benedek Elek születésnapján (szeptember 30.) ünnepeljük.

A GFF Gyakorlóintézményében ezen a napon – a hagyományokhoz híven - iskolások mesélnek óvodásoknak. Ebből a meseélményből született rajzokat  tekinthettek meg Olvasóink a Könyvtár olvasótermeiben elhelyezett paravánokon. A könyvtárba ellátogató óvodások örömmel fedezték fel saját alkotásaikat. Mihály Zoltánné, Stünci óvó néni segítségével elmondhatta egy-egy gyermek, hogy miért épp az a  meserészlet  ragadta meg, amit lerajzolt. A rajzok megtekintése után a gyermekkönyvek között lapozgattak az óvodások. A galérián pedig meghallgattak egy népmesét az óvó néni előadásában.

Bővebben...
 
Áttérés a Corvina integrált könyvtári rendszer használatára
2017. szeptember 20. szerda, 13:25

 

  A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar Könyvtára 2017. szeptember 11-től a Corvina integrált könyvtári rendszer használatára tért át. Olvasóinknak az egységes online katalógus használatához segítségül rövid tájékoztatót állítottunk össze, mely a honlapunkon a Katalógusnál elérhető

 

 

 
Húsvéti könyvajánló
2017. március 20. hétfő, 08:30

 

Húsvéthoz közeledve a Szegedi gyűjteményből ajánlunk néhány könyvet a lelki töltekezéshez.

 

 

 

 
Könyvtárátadó ünnepség a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2016. december 14. szerda, 10:47

 

 

A szarvasi Pedagógiai Kar 2014. augusztus 1-én lépett át a Szent István Egyetemből a Gál Ferenc Főiskolába. Az átadás-átvétel mindkét fél részéről korrekt módon történt, egyedül a könyvtárral kapcsolatban nem engedett a SZIE. A Pedagógiai Karnak ki kellett költöznie abból a könyvtárból, melyet a szomszédos Agrár Karral 2000-ben hoztak létre és tizennégy éven keresztül problémamentesen működtették, sikeresen fejlesztették.


A Tessedik Sámuel Múzeum igazgatója, Roszik Zoltán nyújtott segítséget a könyvek elhelyezésére, így két évig nem a teljes állomány került ki a polcokra, de a hallgatók rendelkezésére álltak a legfontosabb könyvek, forrásanyagok.

Bővebben...
 
Ajándék könyvek a Gál Ferenc Főiskolától
2016. december 12. hétfő, 14:07

 

 

 

 

 
Új könyveink
2015. november 12. csütörtök, 14:07

 

 

 

 

 
Új könyveink
2015. július 08. szerda, 09:21

 

 

 

 
Lőrincze Lajos V. iskolai könyvtárbővítési pályázat
2015. május 12. kedd, 11:03

 

A Tinta Kiadó „Lőrincze Lajos V. iskolai könyvtárbővítési pályázat” segítségével lehetőségünk nyílt az alábbi könyvek vásárlására:

 

 

 

 
Designed by simple wp themes.