MTMT tájékoztatás
2018. július 20. péntek, 11:23

 

Tájékoztatjuk Oktatóinkat, hogy az MTMT honlapján a következő értesítés olvasható az adatbázis átállással kapcsolatban:


Az MTMT új szoftverére való átállás elvégzésére az MTMT Koordinációs Testület  a 2018 október 1-től november 30-ig terjedő időszakot jelölte ki. Legfeljebb 1 hónap hosszúságú lehet az az időszak, amikor nem lehet adatot rögzíteni az adatbázisban. Az MTMT jelenlegi adatbázisa a leállást követően továbbra is elérhető lesz, de csak keresésre, illetve az akadémikus jelöltek publikációs listáinak ellenőrzésére fog rendelkezésre állni. A leállás tervezett ideje 2018 október 1.

 

 

 
Könyvtárosaink szakmai napja
2018. július 20. péntek, 11:03

 

 

A Gál Ferenc Főiskola könyvtárosai július 12-én szakmai nap keretében három budapesti könyvtárat látogattak meg. A Békéscsabáról, Gyuláról, Szarvasról és Szegedről érkező kollégák az Egyetem téren találkoztak, majd elsőként a Központi Papnevelő Intézet Pálos Könyvtárát tekintették meg.

Bővebben...
 
Új könyveink
2018. március 12. hétfő, 14:51

 

 

Márai VII. programkeretében beszerzett könyvek

 


Oktatóink és hallgatóink figyelmébe ajánljuk Richard Rohr könyveit

Bővebben...
 
Mackókiállítás Könyvtárunkban
2018. március 12. hétfő, 13:03

 

 

A Gyakorló Intézmény óvodásai, iskolásai, szülők, nagyszülők és ismerősök gyűjtöttek játékmacikat. 2018. március 7 - 28 között majdnem 1000 kis maci, nagy maci ücsörgött a Könyvtárban, sok a polcokon. A kiállítás ötletadója és megnyitója Bíró Gyula a Gyakorló Intézmény igazgatója volt. A Körös-Maros Nemzeti Parkból Ezer Ádám szakértő jött el és beszélt a mackókról, medvékről, személyes gyerekkori  élményeiről. Ezután iskolások mondtak egy aranyos verset a macikról.

Bővebben...
 
A népmese ünnepe Könyvtárunkban
2017. október 16. hétfő, 09:23

 

 

A Magyar Népmese Napját 2005 óta, Benedek Elek születésnapján (szeptember 30.) ünnepeljük.

A GFF Gyakorlóintézményében ezen a napon – a hagyományokhoz híven - iskolások mesélnek óvodásoknak. Ebből a meseélményből született rajzokat  tekinthettek meg Olvasóink a Könyvtár olvasótermeiben elhelyezett paravánokon. A könyvtárba ellátogató óvodások örömmel fedezték fel saját alkotásaikat. Mihály Zoltánné, Stünci óvó néni segítségével elmondhatta egy-egy gyermek, hogy miért épp az a  meserészlet  ragadta meg, amit lerajzolt. A rajzok megtekintése után a gyermekkönyvek között lapozgattak az óvodások. A galérián pedig meghallgattak egy népmesét az óvó néni előadásában.

Bővebben...
 
Áttérés a Corvina integrált könyvtári rendszer használatára
2017. szeptember 20. szerda, 13:25

 

  A Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kar Könyvtára 2017. szeptember 11-től a Corvina integrált könyvtári rendszer használatára tért át. Olvasóinknak az egységes online katalógus használatához segítségül rövid tájékoztatót állítottunk össze, mely a honlapunkon a Katalógusnál elérhető

 

 

 
Húsvéti könyvajánló
2017. március 20. hétfő, 08:30

 

Húsvéthoz közeledve a Szegedi gyűjteményből ajánlunk néhány könyvet a lelki töltekezéshez.

 

 

 

 
Könyvtárátadó ünnepség a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karán
2016. december 14. szerda, 10:47

 

 

A szarvasi Pedagógiai Kar 2014. augusztus 1-én lépett át a Szent István Egyetemből a Gál Ferenc Főiskolába. Az átadás-átvétel mindkét fél részéről korrekt módon történt, egyedül a könyvtárral kapcsolatban nem engedett a SZIE. A Pedagógiai Karnak ki kellett költöznie abból a könyvtárból, melyet a szomszédos Agrár Karral 2000-ben hoztak létre és tizennégy éven keresztül problémamentesen működtették, sikeresen fejlesztették.


A Tessedik Sámuel Múzeum igazgatója, Roszik Zoltán nyújtott segítséget a könyvek elhelyezésére, így két évig nem a teljes állomány került ki a polcokra, de a hallgatók rendelkezésére álltak a legfontosabb könyvek, forrásanyagok.

Bővebben...
 
Ajándék könyvek a Gál Ferenc Főiskolától
2016. december 12. hétfő, 14:07

 

 

 

 

 


1. oldal / 2
Designed by simple wp themes.